Hemma igen!


Nu är jag hemma efter en kort tur till Sverige. Det fanns många anledningar till att besöka mitt forna hemland. Barn och barnbarn är viktiga i mitt liv. Men det blir inte varje vecka vi träffas. Så när jag är i Sverige prioriterar jag dem. Det blev flera bad med mina barnbarn. Den yngsta som bara är ett par veckor fick inte följa med till badet. Men nästa år kan jag nog bada med alla fyra barnbarnen.

Jag han med lite annat också. Min yngsta son tog med mig till Allmänna badet i Göteborg. Det ligger långt upp i älven och har världens fräckaste bastu som syns på bilden. Dit pumpar man saltvatten till bassängen.  18,5 grader Celsius var det i vattnet. Trots att det var nästan 10 grader kallare än hemma svar det riktigt behagligt att sänka kroppen i.
En riktigt fantastisk upplevelse hade jag i Stockholm som jag var i en dag extra för att hämta ut ett id. Jag har får lite ont om jag går långt så det var fantastiskt att kunna hyra en el cykel. Jag cyklade kors å tvärs genom staden och såg så mycket vackert.
Prisbilden i Stockholm är lite konstig måste jag säga. En kaffe med bulle för en pensionär kostar 25 kr, en bra sushi-lunch 105 kr. En förvaringsbox för min resväska 300 kr för en halv dag. en öl 85 kr. En el cykel en heldag 11 kr. Nu hoppas jag alla städer gör som Stockholm och erbjuder billiga el cyklar.

Under Sverigebesöket bodde jag hos min son Markus och hos min syster Ann med maken Key.  Tack ska ni ha det var riktigt trevligt. Men nästa gång jag bor hos min syster ska jag ge tillbaks för skitgubbarna jag fick sista kvällen.

Med mig hem från Sverige hade jag många roliga ting. Som dom här neoprendräkterna avsedda för simning. Så nu vågar jag lova att Christina och jag kommer simma året om bara vågorna inte är för höga.

Än så finns det en hel del att skörda trots värmen och torkan. Kanske hittar vi någon som vill ha av vårt överskott,


Den mest spännande växten som växer sig stor i grönsakslandet nu är vintermelon. Jag vet inte riktigt vad det är eller vad man ska ha den till. Men det löser sig. Den är ju i alla fall fin att titta på.


Efter en vecka hemifrån så har det samlat på sig lite underhållsarbete. Idag har jag beställt en skuggväv som ska ersätta den söndriga över cykelparkeringen.
I morgon måste jag byta ett lås i gästvåningen. En nyckel är oroväckande mycket krökt på grund av att vi inte smörjt låset i tid. Vår regel är att alltid ha en fräsch nyckel i reserv och helst ska det finnas det mesta i reserv till gästvåningen.
Nu ska vi ut och äta med våra vänner i vår fina by. Det blir nog både svettigt och gott.
Och i morgon ska jag också vinn över Christina i Backgammon. Det har varit ont om segrar för min del idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.