En kall vår

Hittills har vi haft en rekordkall vår. Vi har visserligen inte fått någon snö nere hos oss. Det beror på att vi bor bara några meter över havsytan.
Men väldigt ofta har vi sett att snön krupit långt ner efter bergssidorna. Kylan har inte hindrat oss från att botanisera i omgivningarna. Med en extra tröja håller vi oss varma. Blomningen är visserligen lite sen i år men det finns ändå hur mycket som helst att se.

Galanthus reginae-olgae ssp. vernalis

I år vad första gången vi såg snö ända nere vid vårt snödroppställe. Och var ska snön annars vara….

Primula vulgaris

En annan väx som trivs väldigt bra med rinnande iskallt vatten runt fötterna är jordvivan.

Himanthoglossum robertianum

Orkidéerna är väldigt sena i år men jättenycklarna har utvecklats bra tots kylan. De finns i många olika färgkombinationer och här har jag hittat en med extra starka färger.

Hemma händer också en del. Ytterligare en sida på vårt grönsaksland har fått en häckinramning. Den ser inte så fyllig ut än. Två lavendelplantor per meter ger ett ynkligt intryck, men nästa år kommer de vara hopväxta och göra ett fullgott jobb.

Det är inte bara häckplantor som radats upp. Gästaltanen har fått en ny ljusslinga. Och många gäster kommer vi få i år. Bokningarna har tagit bra fart.

900 80 79

Röda Korsets arbete i Ukraina:Vi kämpar vi för att hjälpa människor som drabbas av den upptrappade konflikten i Ukraina. Att rädda liv har högsta prioritet. Vi uppmanar alla parter att respektera krigets lagar. Humanitär hjälp måste få komma fram, civila ska skyddas liksom livsnödvändiga samhällsfunktioner.

2 reaktioner på ”En kall vår”

  1. Tack för era trevlig inlägg, verkligen kul att följa med.

    Har det regnat mer än vanligt i Grekland i år?
    Jag brukar kika på en webcam i Pireus och det har varit många mulna och regniga dagar tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.