Vad händer hos Fryle:s

Just idag är det riktigt varmt. Det toppade med en temperatur på 38 grader. Majsen förkolnas på plantan.
Riktigt så illa är det inte. Vi har börjat skörda vår popkornmajs. Dakota black är min favorit. När man poppat dem så blir popcornen de vitast som finns.

Det är inte särskilt mycket av grönsakerna som trivs i denna värme. Frukterna på träden ser däremot inte ut att lida.
Granatäppleskörden kommer nog ge en rekordskörd. Men bör betänkas att tidigare år har utfallet varit väldigt magert. Samma sak gäller för våra avokados.
Fikonen och limen kommer däremot ge riktigt bra om inget oförutsett händer.

Bästa skörden får vi ände på matmarknader. I tisdags var det för första gången marknad i Kardamyli.  Den var inte jättestor men den utbudet var av högsta kvalité och till ett bra pris.

Marknaden ligger väldigt bra till för Christina och mig. Vi kan parkera vid stranden och gå på marknad och simma våra 1000 meter utan att flytta bilen.

I veckan firade vi vår förlovningsdag. Vi skulle cykla till grannbyn och äta indiskt. Efter ett par hundra meter så la Christinas fart-censor av. Vi vände hem och tog bilen i stället.
Maten var utsökt och inte ett dugg grekisk.  

Vi kostade på oss i går också. Vi besökte Stathi’s Tavern i Πηγή. Det är ett väldigt mysigt ställe med riktigt god mat. I går var det livemusik och det var det förfärligaste jag hört någon gång. Antagligen skulle jag själv kunna göra ett bättre musikaliskt framträdande.  

u i värmen så blir det många timmar inomhus. Då fördriver vi den mesta tiden inomhus med hantverk.
Jag fick för mig att sy ett nytt insynsskydd till lilla toaletten.  Det var mycket jobb och jag blev nöjd med resultatet.

Även stora toaletten hade ett insynsskydd som jag tittat på i över fem år. Jag letade upp ett broderi som jag inte hittat ett användningsområde till och gjorde ett till insyningsskydd.

Nu ska jag skriva en liten text och jaga olivplockare till hösten. Vi kommer att plocka två dagar mellan 3 och 8 november. Vi har plats för ett par till och finns ett intresse så skicka mig ett meddelande på Messenger eller mejl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.