Nytt år nya rutiner!


2023 la jag ut en bild om dagen på Instagram. Det tog rätt mycket fokus från min blogg. Men nu är det nytt år. Instagramuppdateringarna kommer bli färre och blogginläggen kommer förhoppningsvis med tätare intervall. Vi får se hur det går. Orosmomentet är en katt som kommer och lägger sig i min famn varje gång jag sätter mig vid datorn. Vilket gör det svårt att producera något där.
Jag får bli lite hårdare och kasta ut den störande katten om det blir för jobbigt.

Först en liten tillbakablick på 2023. Året bjöd på många härliga upplevelser. Men inget slår veckan då mina barn och barnbarn var på besök.

Det nya året började bra med strålande sol och folk på stränderna. Men redan på dag två så kom duggregnet.

Det har hänt en del sedan förra blogginlägget. För mig har det blivit roligt att fotografera växter igen. Jag har ju liksom inte haft någon användning för växtbilder efter som Christina alltid tar bilder på samma växter och dessutom gör det bättre.
Nu har vi gått med i iNaturalist som är en databas där det läggs in alla typer av naturobservationer. Där kan man också söka på växter, djur med mera. De flesta växterna presenteras med exakt position. Men vissa extra skyddsvärda växter kan man bar få se ungefärlig position på.
Det är en mycket bra site för de som har ett naturintresse.


Vi har också gått med i en grupp som rensar upp och återställer vandringsleder. Som gammal trädgårdsmurvel så är det en lätt match att ta itu med alla hemska taggiga växter. Värre än taggar är dammet från Phlomis fruticosa. Det får alla att hosta och nysa något förfärligt.

Vi har kommit in i ett textil flow. Christina har alltid varet en mästersömmerska. För mig är hantverket helt nytt. Jag började med att brodera. Det är en perfekt syssla när man vill ta det lugnt eller när det regnar. Sen började jag låna Christinas nya symaskin. Det blev en riktig höjdare. Men väldigt svårt att förstå sig på maskinen och tekniken. Sen att lägga sömmarna i rätt ordning och vända tygbitarna åt rätt håll är en utmaning det med.


I dag på förmiddagen blev det en ny modell på en kasse. Jag gillar den skarpt. När jag syr nästa av samma modell så ska jag göra den lite bättre och lite snyggare.   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.