Förberedelser inför nästa resa

Det blir inte tid till några resor till fjärran länder medan vi bygger hus i Grekland. Alla resor måste innehålla några möten med byggmästaren. Så nu förbereder vi oss för kommande möten eftersom nästa resa närmar sig.

I dag tog jag mig tid att gå igenom alla ritningar och skisser. Många skisser och idéer har vi skickat till byggmästaren. Men för säkerhets skull så kontrollerar vi så att vi inte glömt att ta upp något med honom. I högen fanns många skisser som inte är aktuella längre och har kunnat gå till pappersåtervinningen. Det har blivit många små förändringar efter hand.

 

Här är en skiss på väggfasta soffan och kaminen

Det ser ju ut som om verkligheten kommer att bli rätt likt skissen. Men inte riktigt. Den väggfasta soffan kommer att bli lite kortare. Men ändå så lång så att jag kan ta min middagslur där. En fördel mot skissen är att spis och soffa inte kommer att ta så stort utrymme i rummet. Den 50 cm tjocka väggen har minskat till drygt 10 cm just där. Det har gått eftersom det inte finns några bärande pelare just bakom soffan.

Pentryt i gästvåningen vill vi ha litet för att få plats på denna korta vägg

Så här ser min senaste skiss ut. Hyllor kommer att finnas över bänken men de finns på en annan skiss. Bänkens längd är endast 155 cm. Eftersom spisplattorna kommer att vara flyttbara så behöver de inte uppta någon bänkyta när de inte används. Och det kan ju vara trevligt att ta ut en platta på altanen och laga sin mat där. Skåpluckor tycker jag vi kan vara utan. Jag vet hur jobbigt det är att hitta i kök man inte känner till. Småverktyg kan ligga i snygga lådor och så får vi väl se till att ha vackra grytor, tallrikar och glas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.