Uppdaterad om husbygget i Grekland

Nu har vi varit en vecka i Grekland igen. Det var den tredje resan till husbygget i år. Vi var naturligtvis väldigt nyfikna på vad som hänt sedan sist. På huset hade det inte hänt så värst mycket. Men det återkommer jag till i kommande blogginlägg.
Däremot var nästan alla våra murar färdiga. Några småbitar är kvar som inte kan byggas färdigt på grund av några stora maskiner måste kunna komma in för att göra några jobb med avloppet.

Murarbeten i Sverige brukar inte vara så omfattande på grund av prislappen. Uppskattningsvis finns det 525 meter mur på vår tomt. Varav 385 meter är nya eller renoverade.


Murarna varierar väldigt mycket i höjd. Och den nya yttermuren saknar topp för att där ska gjutas in stolpar till nätet som ska hålla getter utestängda.


Mellan platåerna har det byggt ramper för att små maskiner ska kunna ta sig emellan.


Den böjda muren till höger var jag länge undrande över. Men när man ser den på plats så förstår man att den kommer göra god nytta genom att ta emot regnvatten från den översta delen av tomten och föra bort det från huset.


Här har de gjort ett gång-gatt genom muren framför altantrappan. Men det blev ju inte så bra. De får göras om och lägga gattet i rak linje framför trappan.


När det grävs i marken vid murbygge så kommer många användbara stenar fram. Men alla stenar är inte stenar en del är cyklamenknölar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.