För mycket av det goda

Att ha ett grönsaksland är kul. Och att gräva upp ny mark att för att odla på är lätt. Enda problemet är att ta hand om skörden.  

Squashplantor har vi tre av. Det är två för mycket. Drygt fyra kilo om dagen mäktar vi inte med att sätta i oss.

Foto C, Fryle

Chiliplantor har vi massor av.

Foto C, Fryle

Frysen är full av Brun Rocoto. Och i kylskåpet står burkar med egengjord chilisås och sambal.

Nu har vi satt ut en låda och hoppas att förbipasserande ska ta för sig av vårt överskott.
Det försvinner lita varje dag trots att det inte passerar så mycket folk på vår lilla väg.

Nu är nya grödor på väg att mogna. Tomater ser det ut att bli väldigt mycket av. Vi har 4 melonplantor utplanterad och ska plantera ut några till. Men jag räknar med att vi klarar av att äta alla melonerna själva. Rekommendationen är att max driva fram 4 meloner per planta.

1 reaktion på ”För mycket av det goda”

  1. Har inte varit inne och läst den här trevliga bloggen på ett tag, men nu har jag läst bakåt en del och njutitöver allt vackert ni fotograferat och alla trevliga texter.
    Vilken dröm att få mer skörd än man kan ta hand om. Det tror jag aldrig har hänt mig.
    En mäktig chilibuske! Förstår att den ger mycket skörd.
    Önskar verkligen att vi kunde odla vattenmelon, som är så gott! Är nog smått avundsjuk på mycket ni har i ert nya hemland.
    Hoppas att ni haft någon liten svensk flagga framme ändå, idag på nationaldagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.