Ett bollhav vid entrén

Igår ägnade vi morgontimmarna åt plantering. Målet är att skapa en ny yta med ett bulligt landskap av torktåliga buskar. Vår nedre plantering är på väg att växa ihop och behöver inte lika mycket omvårdnad längre.
Förebild till denna typ av plantering har vi hittat på Pépinière Filippi. https://jardin-sec.com/

Vi började med att plocka fram ett stort antal plantor från vårt lager av frösådder och sticklingar. Det var många fler än som syns på bilden.

Ytan som planterades ligger precis vid entrén. Den är det första man ser när man passerat genom grinden. Då duger det inte att bara en tredjedel är planterad och resten bara är röd jord. Men det har vi ändrat på nu.

Växterna som planterades varierade i storlek. Några är väldigt små och ingen är särskilt stor. Alla har fått en liten grop att stå i som vattnades upp ordentligt innan rötterna fick komma ner i jorden. Totalt blev det 35 plantor som behövdes för att fylla utan.
Nu har de en lång och het sommar framför sig som kräver vår uppmärksamhet för att de ska klara sig till höstregnen kommer.
Dessa växter använde vi!
Craspedia globosa, Salvia multicaulis, S. interrupta, S. tingitana, Nepeta curviflora, Penstemon pseudospectabilis, Centaurea alba ssp deusta, Cistus x skanbergii, Cistus x argenteus ’Blushing Peggy Sammons’, Cistus x florentinus ’Béziers’, Cistus x pulverulentus gr. Delilei, Cistus x pauranthus ’Natacha’, Ceanothus ’Concha’, Lavandula dentata ’Ploughman’s Blue’, Lavandula x allardii ’African Pride’, Lavandula x intermedia ’Dutch’, Lavandula dentata ’Adrar M’Korn’, Lavandula x ginginsii ’Goodwin Creek Grey’, Lavandula x intermedia ’Nizza’, Rosmarinus officinalis ’Punta di Canelle’, Rosmarinus officinalis ’Minerve’, Rosmarinus officinalis ’Santa Barbara Blue’, Rosmarinus officinalis ’Tuscan Blue’, Artemisia arborescens ’Carcassonne’, Echium candicans.
Flera av växterna kommer från frö som i sin tur kommer från:
Eleftherios Dariotis aka Liberto Dario https://www.facebook.com/liberto.dario

Om det nu är någon planta som inte skulle klara sig så har Christina byggt upp ett reservlager. På plantbordet står 18 backar och minst lika många står på andra ställen. Så vi har nog så vi klarar oss ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.