Med och motgångar på färden

Det har varit mycket förflyttning den senast tiden, det har inte varit helt smärtfritt.
Vi har varit på bröllop. Christina yngsta dotter gifte sig. Därför tog vi oss till Sverige. Vi startade på förmiddagen för att köra till Atens flygplats. Den sträckan gick som på räls trots att vi körde bil.
Vi checkade in lagom tills Air Serbiai tills vårt första flyg till Belgrad för en snabbt byte. Vi lyfte en timme för sent så det såg inte så lovande ut med en beräknad mellanlandningstid på 45 minuter. Men vi hade tur. Som sista resenärerna lyckades vi klämma oss in på det nya planet. Det var tur att Gaterna låg så nära varandra så vi han på de 7 minuter vi hade på oss. Men det incheckade bagaget var lite saktfärdigt så det missade bytet. Detta kunde ha varit liten katastrof om inte en vän som flugit en vecka tidigare med Air Serbiai varnat oss. Hennes bagage blev försenat båda vägarna. Vi hade lagt bröllopskläder och annat viktigt i handbagage. Så det gick ju bra ändå.

Vi startade våra första dagar i Stockholm. För att hälsa på Christinas mamma och fira Christinas födelsedag. Vi åt en god födelsedagsmiddag med Christinas mamma och två före detta kollegor till Christina.

Christina skulle ha minst en födelsedagspresent så vi vandrade runt på Mall of Scandinavia en förmiddag. Och jag hittade två riktigt bra. Problemet var bara att den manicken som jag trodde gick på batteri gick på gas. Och vi tror att gastuber är strängeligen förbjudet att flyga med.

Jag behövde också bli lite bröllopsfin i håret.  Jag smet in på till en frisör och bad dem ta rejält av lockarna. Och frisören tog rejält. Jag har nog inte varit så här kortsnaggad på fyrtio år. Nu förstår jag varför. Jag vantrivs i frisyren, men den växer väl ut.

Sen var det dags för bröllop på Stenungsön. Trots att ovädret Hans ställde till det så var det en mycket lyckad tillställning.
Många av de övriga bröllopsgästerna hade satts i aktivitet några dagar innan vigsel. Reneé gifte sig med Rebecka som är amerikan. Från hennes sida var det många som tagit sig över Atlanten.  Reneé har de flesta arbetskamrater i Amerika och de bangade inte ta en snabb visit till Göteborg.
Själva vigseln var något nytt för mig. En judisk vigsel skiljer sig rätt mycket från en kristen. Rabbin sjung ett par sånger på hebreiska. Sen var det mycket löften och visdomsord.

Vädret var inte det bästa i Sverige. Jag som bor i Grekland gillar dåligt svenskt sommarväder, är jag känner svalkan mot huden.
En och annan stund var vädret hyfsat så vi kunde sitta ute och fika som riktiga Greker.

Att åka tåg i Sverige är en bedrövlig upplevelse. Jag kan förstå att tåg ställs in på grund av väder. Men har man en biljett eller tänker köpa en så ska det framgå hur man ska ta sig fram.
När jag skulle åka från Göteborg till Varberg så var en bit av sträckan stängd för trafik. Numera kryllar det av värdar på statinerna så jag började att fråga en och fick ett luddigt svar. Jag frågade tre till och ingen kunde ge ett svar på hur jag skulle ta mig till Varberg.
Det löste sig efter ett par timmar då Filippa och jag tog ersättningsbuss till Mölndal Taxi till Kungsbacka och tåg till Varberg.
Jag tycker lite synd om de som skulle vidare. När vi kom in på Varberg station sa det att sträckan mellan Varberg och Falkenberg just stängts av.

Jag fick också träffa några släktingar. Tyvärr blev det alldeles för kort. Jag sov över ett par nätter hos sonen i Göteborg och ett par nätterhos min syster i Varberg. Barnbarnen hälsade jag på ett par gånger. Det är alltid lika roligt. Yngst barnbarnet Vide träffar jag ofta på Messenger. Nu träffades vi IRL och det gick riktigt bra det med.

Hemfärden gick hyfsat bra. Vi hade bokat rum utanför Aten för att kunna starta med ett IKEA besök dagen efter. Den som hade hand om bokningen av vårt rum hade nog ingen aning om vad hon sysslade med. Men vi får trösta oss med att det var billigt.
Efter som Christina drabbades av verk och feber startade vi hemfärden tidigt utan något Ikea besök.

Efter som jag bestämt mig för att skaffa katt efter Sverigebesöket så gjorde jag det i måndags. Nu ligger hon i min skrivbordslåda och vilar ut efter förmiddagens lek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.