Fem anledningar att flytta till Grekland

För Christina och mig är naturen en stark anledning. Kanske tänker du vad har Grekland att erbjuda annat än stränder och sönderbrända stenöknar. Vi älskar berg och här har Grekland mycket att komma med. Och inte är de sönderbrända. Utan gröna och frodiga och är de tillräckligt höga så ligger snön kvar ända in i juli. Vårt hus kommer att ligga nedanför Peloponnesos högsta berg Taygetos.

Vi har ett stort intresse av växter och Grekland har en bra mycket rikare flora än Sverige. Och den intressantaste floran finns på Peloponnesos. Fast blomningstiden är lite omvänd i förhållande till Sverige. På hösten när regnen sätter fart får växterna kraft att sätta fart och visa sig från sin bästa sida.

Överallt i Grekland finns det vackra stränder. Och gillar man att bada som jag gör så är det en fördel. Och vattnet är härligt varmt stora delar av året.

Maten i Grekland kan man både ge ris och ros. Restaurangutbudet är väldigt begränsat i stora delar av Grekland. Speciellt är det väldigt likriktat på öarna. Men på Peloponnesos är maten godare och mer varierad än någon annan stans i Grekland. I affärerna finns det mängder med fina inhemska produkter att köpa men influenserna utifrån ligger långt efter övriga Europa.

 

Februari i Agios Nikolas

Vädret i Västsverige är förhoppningsvisvädret bra i några få månader på sommaren och på vintern går det räkna fina dagar på ena handens fingrar. Högsommaren i Grekland kan vara lite för varm ibland. Men det är lite svalare på södra Peloponnesos än vad det är i Aten. Och på vintern kan det regnigt och kallt. Men ända ut vid kusten blir det sällan under fem grader. Och när det regnar så regnar det rejält. Så även om det faller lika mycket regn i Stoupa som i Göteborg så här i november. Så har Stoupa många fler regnfria dagar. Och är himmelen klar kan det bli riktigt varmt och skönt.

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Fem anledningar att flytta till Grekland”

  1. Snygg blogg ni har fått till Leif och Christina! Fina foton som vanligt. Skall bli roligt att följa ert grekiska äventyr. Huset ser så fint ut på ritningarna och omgivningarna verkar vara så vackra. Lycka till med ert nya liv. PS! Vi tyckte att maten på Cypern var riktigt god!

  2. Ser helt fantastiskt ut! Det blir riktigt roligt att följa ert nya liv och jag tror aldrig att ni kommer att ångra er.
    Har bara besökt Peloponnesos en gång. Det var ett underbart ställe, så jag tror att ni kommer att stortrivas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.