Ny bostadsort = bättre väder?

Vad som är bra väder kan man tvista om. Men en sak är säker och det är att jag trivs inte så bra med vädret på den svenska västkusten. Möjligen kan fem månader vara rätt hyfsade men vintermånaderna är riktigt kassa. Efter att jag gjort en grundlig utredning så tror jag att jag kommer att trivas bättre med vädret i Grekland.

 

Även om min temperaturen under ett halvår kommer att gå under 10 grader och ibland även under 5 grader, så kommer förhoppningsvis detta ske på natten när jag ligger och sover.

Kanske lite i varmaste laget under sommarmånaderna. Men då får man väl utnyttja morgon- och kvällstimmarna och ta det lite lugnt under dagen. Skönt att kunna lämna vantarna kvar i Sverige.

Det här tycker jag om. Det är alltid fler soltimmar i Stoupa även om sommardagarna är mycket längre här på svenska västkusten.  Det måste betyda mer blå och klar himmel. Det kan bli svårt att få till bra fotoväder. Men jag får väl stiga upp i ottan.

Det är bara att applådera åt detta. Paraplyet får jag använda till att söka skugga under.

Oj, vad det regnar mycket. Men regndagarna är få, så när det kommer kommer det rejält. Då kanske jag slipper det här småskvättandet som vi har haft i några dagar nu.

I ett halvår ska jag nog klara av att ta mig ett dagligt dopp. Förhoppningsvis hittar jag en varm källa så jag kan hålla mig ren det andra halvåret också.

 

 

 

 

1 reaktion på ”Ny bostadsort = bättre väder?”

  1. Vädret på vintern här hos oss är ju inte speciellt upplyftande. 50 nyanser av grått är ju bara förnamnet 🙂 Ljuset, solen o värmen längtar man efter så det gör ont innan det återvänder i april, om man har tur så det ni har beslutat er för att göra låter härligt 🙂 Ser med spänning fram emot att följa ert nya liv i Grekland 🙂 Kram o stort lycka till/Monne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.