Efter regn kommer solsken!

Nu har vi haft nio dagar i följd med regn. Det blir väldigt mycket innesittande då. Men det har varit uppehåll mellan skurarna. Då har jag passat på att klippa i lunden. Det är tidigt att börja klippa redan nu, men det är så mycket lättare när vegetationen inte hunnit bli så hög. Att skrota den gamla klipparen var en välgärning.  Den nya är så otroligt mycket bättre. Den bara plöjer fram genom alla besvärliga växter utan att stanna. Än har den inte behövt repareras. Den förra reparerades oftare än den klippte.

Idag kom solen åter och dagstemperaturen steg så att det gick vara ute utan att frysa det minsta. Flera dagar har temperaturen varit nere på 8 grader (lågt för att vara här!). Nu är vi glada för att kvicksilvret stigit i höjden.
Jag startade dagen med att sätta på en tvätt. Jag vill ha mina jeans rena innan jag sätter på en ny lapp på knät. Nu är brallorna torra och kanske hinner jag fixa byxorna i kväll.

Även när det regnar händer det roliga och otroliga saker. För första gången levererade det grekiska postverket ett paket till vår dörr. Det visade sig vara prover på linnetyg – hela vägen från Litauen! Färgerna var otroligt fina men det var få i lite den lite tjockare kvalité som vi önskar. Men det finns så många andra leverantörer så det ska nog ordna sig.

När det regnar kan det vara bra att passa på att åka till Kalamata och handla. Visserligen var vårt behov av att fylla förråden väldigt små. Men Lidl hade sytillbehörsvecka och det lockade lite extra. Det var inte så mycket vi behövde av utbudet men vi kom hem med några trådrullar och små tygklämmor.
Klämmorna har jag sett på många Youtube-klipp. De visade sig vara helt underbara att använda i stället för synålar att fästa ihop tyger med. Även om Christina inte blev lika begeistrad.

För att få med Christina till Kalamata ska man locka med ett plantskolebesök. Det brukar bli ett flak med suckulenter till en inte helt obetydlig summa. Men vi har råd.
Att det står flera backar hemma med suckulent-sticklingar som vi inte vet vad vi ska göra av försöker jag att inte tänka på så länge jag är i plantskolan.  

Kimchi har inte mått så bra den senaste tiden. Vi trodde först det var en massiv maskattack. Vi hade slarvat med avmaskningen. Efter konsultation med veterinären gav vi katten en avmaskningskur och och skulle sedan avvakta en vecka och se om det gav något resultat.
Vi tyckte det blev en liten förbättring, men sedan blev hon ännu sämre. Efter ny konsultation med veterinären så konstaterades att Kimchi förmodligen har en rejäl bronkit. Redan efter ett dygn kan vi se att medicinen har haft en positiv verkan. Nu låter inte katten som ett mudderverk längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.