Nu är det klippt!

Har man en trädgård så är det mycket som behöver klippas. Har man i den nittio olivträd och tjugo fruktträd så är det ett jobb som kräver många och bra verktyg.
I veckan fyllde vi på lagret med världens bästa beskärningsredskap. Nu är jag kanske inte rätt person att utse världsmästarna av tillverkning av beskärningsverktyg. Men jag trivs otroligt bra med mina ARS-verktyg. Och det är det förhoppningsvis andra som kommer att göra också. Jag fick en stor beställning från en vän i Sverige. Att köpa ARS i Grekland är en mycket billigare affär än att köpa dem i Sverige.


Livet består inte bara av trädgårdsarbete. Den sista tiden har livet mest handlat om tyger, trådar och sömnad. Vi har köpt in en hel del vackert mönstrade tyger till vårt hantverk. När vi fyll våra skåp med tyger kom vi på att det är roligare att göra egna mönster med textilfärg.
Den senaste grejen jag sytt är en liten miniväska. Jag gjorde ett tyg med mönster av gula kilar. Tyvärr så glömde jag att även locket skulle ha det mönstret. Jag använde i stället samma tyg till locket som jag hade i fodret. Locket stämplades med en grön stjärna i efterhand.
När jag ändå hade gjort en ny stämpel så passade jag på att prova den på en liten tygbit. Det blev riktigt bra så jag stämplade även en liten större bit för kommande projekt innan jag stämplade min väska.

Att väsklocket hade ett annat tyg trodde jag inte skulle ha så stor betydelse. Men det hade det och stjärnan flöt ut till en mycket ful figur.
Nu jag broderat locket i stället och väskan är nu hyfsat vacker.


Våra höns värper fler ägg än vi kan äta upp. I går var en dam vid grannhotellet och beskar buskar och träd. Jag gick över med en kartong ägg till henne.
Det dröjde inte länge innan det låg en stor kasse med citroner på vår uppfart som tack för äggen. Idag på förmiddagen regnade det rejält så jag passade på att pressa en stor hög med citroner. Den närmaste tiden blir det citronvatten som måltidsdryck.


Det finns mycket man kan göra av citroner. Favoriten är Limoncello. Så jag cyklade i väg och köpte en liter vodka och startade tillverkningsprocessen.

Dagens regnskur innehöll en del hagel så vi var tvungna och rusa ut och ställa våra suckulentbackar under plantbordet.  Enligt prognosen ska ovädret dra bort från oss och vi hoppas på att prognosen stämmer.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.