Du gamla du fria du snö tyngda nord

Nu har jag åter hamnat i Sverige för ett lite längre besök. Vädret som mötte mig var en chock av kyla och på morgonen dag två var hela värden vit. Hemma har det varit riktigt varmt och väldigt blåsigt. Där slipper dom visserligen skotta snö men bor man för lågt över havet så får man skotta sand, sten och tång istället.
Nu ska jag stanna i Sverige till början av februari på grund av att jag behöver lite strålbehandling av prostatan.

Det kan vara jobbigt att vara bort hemifrån och sakna dom jag älskar. Men Christina skickar bilder på Dotty så att jag inte ska glömma dem.

Det är inte bara Cristina och Dotty jag saknar. Jag han ju bli så bra kompis med kycklingarna. Fast de har nog glömt mig när vi ses igen.

Men att vara i Sverige är ju inte bara saknad. Jag får ju träffa många vänner och släktingar som jag inte sett på länge. Idag efter besöket på Sahlgrenska passade jag på att besöka Göteborgs Botaniska Trädgård. Där fick jag en lång pratstund med Johan och några andra av personalen.

En annan stor fördel med att vara här är tillgången på ett brett utbud av mat. Grekisk mat blir lätt lite enahanda.

1 reaktion på ”Du gamla du fria du snö tyngda nord”

  1. Förstår att det måste vara en chock att komma från Medelhavet och landa i vårt nu så ogästvänliga land.
    Sämsta tiden på året. Det är bara julen som ger hopp och glädje mitt i allt det kalla och mörka.
    Så tråkigt att du drabbats av cancer. Fint att du är här och får den bästa vård som står till buds.
    Men vilken fasa att du och Christina ska behöva vara åtskilda så länge.
    Lycka till med hela behandlingen så att du snart kan återvända till Grekland frisk och hel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.