Sverige 300 – Grekland 0

Nu har jag varit i Sverige 300 timmar och väntat på min strålbehandling. Det har varit en massa tid jag behövt fylla ut. Och det trevligaste som hänt är att återse släktingar och vänner.
Jag fick en fråga som är ställd till många Varbergare i förskingringen. Vad längtar du mest efter i Varberg om du bortser från släkt och vänner? Det vanligaste svaret är Strandpromenaden. Men det blir inte mitt svar. Jag har hundra meter till havet i Grekland och mellan huset och havet har vi en strandpromenad som är lika fin som den i Varberg. Så mitt svar får bli utbudet av mat från stora delar av världen. I Grekland serveras grekisk mat till 99% och det kan bli lite enahanda

Jag har löst mitt boende genom att bo växelvis i Varberg Och Göteborg. I Göteborg har jag bott hos min son som just flyttat till Kvilletorget och det ligger väldigt central med ett fantastiskt utbud av matställen. Hela världen finns på några hundra meters radie.
Ramberget som ligger ett stenkast från torget är ett härligt naturområde med fantastisk utsikt över staden. Sen finns Frihamnen och Lindholen på gångavstånd. Där har tidigare varit hamnverksamhet och varv. Nu bebyggs det med spännande nya hus som antagligen får Arkitekupproret att må illa men jag trivs där.

I Varberg Bor jag hos mina forna grannar Eriksson. Bättre kan jag inte ha det. Mitt värdpar är så omtänksamma och servicenivån är skyhög. Det är mycket trevligt att sitta i deras soffa och prata bort en stund. Men mest håller jag till i bottenvåningen där jag har tillgång till allt jag kan tänkas behöva. Nu i helgen så är jag ensam i huset och då dukade jag upp till en liten enmansfest.

Igår fick jag vara med på invigningen av ett nytt Aktivitetshus/ungdomsgård i Tvååker.  Att jag hamnade där beror på att min son arbetar där. Det blev en trevlig tillställning i ett hus som kommer kunna bjuda på många trevliga aktiviteter.

Invigningen var rolig men det roligaste var att jag fick träffa mitt äldsta barnbarn i flera timmar i sträck. Alla tre barnbarnen träffad jag förra söndagen och om allt går som planerat så kommer jag träffa dem idag igen. Det kommer att bli riktigt kul.

Det har blivit mycket tid som måste slås ihjäl. Och det kommer det bli framöver också. I Sverige har jag inga hönor som behöver matas. Inget grönsaksland som behöver rensas. Inga fönster som behöver putsas. Jag har vänner som jag kommer att besöka. Men det blir ändå mycket tid mellan strålningarna och besök hos vänner. Då kommer jag roa mig med gatufoto som ligger mig varmt om hjärtat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.