Drömmar om Mani

Jag har nog haft en och annan mani genom åren. Just nu stavas min mani ”Mani”. Det känns inte alls betungande. däremot upplyftande och spännande. I vad består då min mani? Jo, en kärlek till en halvö i Grekland som heter Mani. Denna halvö ligger på en betydligt större halvö som heter Peloponnesos. I Mani finns tre större orter. Kalamata i nordväst, Sparta i nord öst och Gythio vid kusten i nordöst. Om ett år är min plan att bo i Agios Nikolaos som ligger på Manis västkust. Det finns många anledningar till att jag vill tillbringa min ålderdom där. Den främsta är att jag vantrivs med det svenska vädret och tror att jag kommer att trivas betydligt bättre i Manivädret.

Maten är en anledning så god som någon annan. Mycket hoppas jag kunna odla själv. Och trädgårdssäsongen är rätt tilltalande då man kan börja odla redan när höstregnen börjat falla.  Men några slantar får jag nog lägga på inköp också. Eller det kanske går bra med byteshandel.

Bergen har man alltid nära till och där döljer sig många hemligheter och stigar som jag vill utforska.

Växtligheten är väldigt intressant i Grekland och speciellt på Peloponnesos där artrikedomen är mycket rikare än i Skandinavien.

Kulturen gör sig påmind än åt vilket håll man vänder sig åt. Utanför Tripoli som inte ligger i Libyen hittar man kloster som hänger på klippväggarna.

Stränderna i Mani är så många och vackra att de kan mäta sig med alla Greklands öar.

Men det mest spännande är att få bygga ett hus ett stenkast från stranden och nära bad och en av kustens finaste marinor. Huset kommer att ligga framför det långa huset på bilden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.