Min framtid som olivbonde

Bonde, det låter stort det. Men det krävs mer än några träd för att kalla sig bonde. Med några djur så skulle det kännas bättre. Men att ha djur är inte helt okomplicerat. Det är ett stort ansvar. Vilket djur ska jag då ha?

En häst skulle vara coolt att ha. Att rida till bageriet på morgonen för att inhandla sin frukostfralla är nog roligare än att använda cykeln. Men en häst skulle binda upp mig mycket. Det är inte bara att säga till grannen ”jag åker bort ett par veckor så du får ta hand om min häst.”

 

En åsna är nog lite behändigare än en häst. Och jag har alltid kommit väl överens med åsnor. Men åsnor är bra på att skrika. Det kan nog störa gästerna i uthyrningsvåningen.

 

Får är fina djur och några stycken skulle antagligen få plats på tomten. Men vem ska slakta lammen? Inte jag. Jag köper hellre andras slaktade lamm. De är visserligen självbedrägeri. Men det känns bättre.

 

Getter är mycket roliga djur. Om man uppfostrar dem väl från ung ålder kan de bli ens bästa kompis. Men det är inte särskilt bra om de kan komma upp i trädkronorna.

 

En hönsflock har jag haft tidigare. Trevligare djur går nog inte att finna. Och så ger de ägg som är mycket finare än de man köper. Det skulle säkert gå om jag hittar en granne som kan göra en liten insats när jag är bortrest.

 

Sköldpadda är inget husdjur men de finns på tomten ändå.

 

Hundar är fina djur och har fördelen att de kan följa med på de flesta utflykter. Hunden på bilden är en fantastisk hund från Kardamili. Hen älskar att bli kliad.

 

Katt måste vara det perfekta husdjuret. Den klarar sig några dagar själv. Och katter är lättanskaffade. Det är bara att åka bort till katthemmet vid Pantazi beach och hämta en.

 

 

2 reaktioner på ”Min framtid som olivbonde”

  1. Hej. Vill först börja med att säga att ni har en trevlig blogg, själv bor jag på Samos =) På samos jobbar jag volontärt på ett katthem vi har här och vill nämna för dig att en katt inte klarar sig själv ett par dagar. I Sverige är det lag på att en katt ska ha tillsyn 2ggr på ett dygn, nu har vi inte detta i Grekland men anledning till just detta är att en katt inom 12 timmar kan få fettlever och skador på sina organ om dom inte får mat eller vatten. Många katter vi ser i Grekland har en brunaktig färg på sin päls, denna kommer från för dåligt med näring och det går fort.. En katt är underbart husdjur och dessutom håller det råttorna borta men du ska nog se till att ha en granne som kommer och ger den/dom mat och färskt vatten åtminstone en gång om dagen. Ta dessutom gärna två så dom har sällskap. Vi har även fått en lag om att katter ska vara chippade eller ha halsband om dom har ägare. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.