Att välja

Det är många val som ska göras när man bygger nytt. Och när man väljer i Grekland får man tänka lite annorlunda på grund av väder, pris och tillgång. De första vi tog ställning till var typ av väggar och tak. Efter det har vi gjort många val.


Golven inne och ute på den övre altanen är av samma plattor fast i olika demissioner. Ytan är lite lagom halkfri. Inne är skarvarna förskjutna. Det var meningen att de skulle vara de på altanen också.  Men fallet behöver vara så stort att plattorna behövde läggas utan förskjuten skarv.


I trappan ska det ligga en sågad natursten.


I fönstren ligger samma sågade natursten som i trappan. Den ligger förskjuten i höjdled så att den innersta delen utgör en vattenspärr.


På nedre altanen ska det ligga en natursten. Den är i två färger. En helgrå och en med ett stänk av grönt i.


Mycket av inredningen kommer att vara i trä. Färgen på trät hade vi och byggmästaren olika åsikter om. Vi ville ha en gråbrun ton skapad av vinäger, stålull och svart te. Proven vi gjort gav en fantastisk färg. Men byggmästare ville inte ha något brunt i. Vi gjorde nya tester med vår färgblandning och på vissa bitar blev den perfekt och på andra bitar ville den inte suga in tillräckligt. Byggmästaren rekvirerade många färgburkar från Kalamata och till slut lyckades vi skapa en nyans som var nästan exakt som vår vinägerfärg.

1 reaktion på ”Att välja”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.