Att dricka vatten direkt ur kran. Är det möjligt?

Den vanan har ju nästan alla svenskar så länge de är på hemmaplan. Men som turist i Grekland så köper de flesta vatten på flaska. Är detta nödvändigt? Jag tror tyvärr att det är nödvändigt på de flesta öar. Men är det lika nödvändigt på fastlandet och speciellt då ur ledningen som går till vårt hus. För säkerhets skull så har jag tagit två vattenprov med lång tid emellan. Och resultatet är överraskande bra som ni kan se här nedan.


Var vattnet till vårt hus kommer ifrån och hur det är renat har jag ingen aning om. I Sverige ska dricksvattenreningen ha tre barriärer. Det kan vara klorering, uv-ljus och kolfilter. Hur många barriärer vårt vatten passerar vet jag inte. Men det finns inte tillstymmelse till klordoft och det är ju bra.
Jag tror att vattnet i Mani i allmänhet är bra. Det finns många offentliga vattenposter där folk fyller sina vattenflaskor. Däremot har jag en känsla av att de är bra på att förstöra vattenkvalitén med att lagra vattnet i för stora och trycklösa kärl. Jag förstår varför de gör det. Det är för ledningssystemen är så underdimensionerade att du måste ha en buffert om det ska bli ett tillfredsställande flöde ur kranen.  Så att köpa vatten på flaska hoppas jag slippa i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.