Vardag i Fryle House

Efter fem dagar på hemmaplan har jag kommit in i en skön vardagslunk. Mycket av den här första tiden kommer att gå åt till att klippa i olivlunden. Efter som vi lever i vår olivlund så klipper jag ofta. Nu har markvegetationen växt sig kraftig, så det är hög tid för första klippningen. Jag räknar med att få hela lunden klippt på en vecka.  Då behöver jag inte ägna den sysslan mer än ett par timmar om dagen.

Ett annat ständigt återkommande jobb är att flytta på sten. Gårdagens stenar var lite större än min rygg klarade av. Men med bra hjälpmedel så fixas allt.

När vi jobbar hårt så behöver vi äta bra. Den mesta maten kan vi hämta i vårt grönsaksland så här års.

Foto: C. Fryle

Igår var vi uppe tidigt. Redan klockan 04.00 körde vi åt Kalamata för att lämna av en vän vid busstationen. Kommer man så tidigt så finns inga affärer öppna. Handla måste vi ju passa på att göra när vi är i staden. Så det blev att sova några timmar i bilen innan vi köpte frukost och påbörjade våra inköp.

Plantskolebesök har alltid varit en stor del av Christina och mitt liv. Nu var det dags att utöka beståndet av fikonträd. Vi har redan ett svart fikon som ger bra med skörd. Men det finns många sorter att välja på. Vi ville ha ett fikon som är riktigt bra till att torka. Vi köpte en lokal sort från Kalamata som är världskänt över hela Grekland.

Foto: C. Fryle

Livet har även bestått av en del njutning. Och att sitta på en bar eller taverna med vänner och avnjuta något gott i solen är alltid välkommet.

1 reaktion på ”Vardag i Fryle House”

  1. Så underbart med värme och växtlighet!
    Tar ni tillvara och lägger in oliver för ert eget hushåll, eller lämnar ni bort det mesta?
    Älskar de Kalamataoliver vi kan köpa här i Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.