På egna ben i Agios Nikolaos

I går tog jag en promenad genom byn. För att ta mig dit så går jag på vår något steniga väg till havet och cykelbanan. Efter 500 meter når jag byn.
Nu var det länge sedan jag tog en promenad dit. Oftast är det cykeln som bär mig runt i omgivningarna.
Alldeles jämte kyrkan ligger ett nybyggt hotell. Det är byggt i en gammal ruin. Jag tror att det är färdigt att ta emot gäster. Varför skulle poolen annars vara fylld.

Utanför det nybyggda hotellet ligger ännu en ruin. Den skulle också kunna bli ett makalöst hotell. Att den har en riktigt stor tomt som nästan når ända fram till havet gör ju inte läget sämre.
Om det huset blir upprustat så kommer nog mitt favoritfikon att stryka med. Det har råkat växa upp framför entrédörren. Men bara 10 meter därifrån växer två ståtliga fikonträd. Och jag får väl nöja mig med att palla på dem på mina rundor.

Nu har det börjat rustas för turistsäsongen. På ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ har de ställt ut borden så de öppnar antagligen första helgen i mars.

På min favorittaverna Hidden Garden pågår det riktigt stora ombyggnader. Det är tveksamt om de hinner öppna i början av mars. Men ”den som väntar på något gott”.

När jag vände hemåt igen så tog jag en sväng om baksidan av byn. Att en by har en baksida kanske inte riktigt stämmer. Men det är den känslan jag har.
Här passerar jag ett av byns skyttevärn. Den tomten är till salu och ligger riktigt bra. Förutom det beboliga tornet finns där ett litet enkelt hus med kök/badrum. Det är inget ställe man bor på hela året om. Men tomten är stor och fin och har byggrätt på en väldig massa kvadrat. Så har man stor plånbok så kan man bygga sig något fint eller kanske ett hotell.

När jag kommer ut till infartsvägen till byn så kommer jag till macken. Här brukar den trevliga ägaren nästan alltid vara och komma med glada tillrop när jag cyklar eller går förbi. Men denna gång syntes han inte till. Så här års har han rätt mycket att göra på sin olivpress, så han kan mycket väl vara där.

Vid Nema-bryggeriet svänger jag av in i lundarna för att ta mig de sista 100 metrarna hem.
Nema är ett mycket litet bryggeri med fantastiskt god öl. Det ska ni prova om ni någon gång kommer till Mani.
https://nema.beer/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.