Det vill till att vara förberedd

Att flytta kräver planering. Att flytta utomlands kräver ännu mer planering. Och det är vad jag håller på med nu. En viktig del av planeringen är att vara förberedd på vad man kommer att möta i sitt nya hemland. Därför har jag plockat fram alla floror av intresse. Det blev en rätt gedigen hög. Men de flesta floror tar upp större områden än bara Grekland. Tyvärr har jag inga floror av Arne Strid. Det borde jag ha. För er som inte vet vem Arne Strid är, så kan jag tala om att det är mannen som kan Greklands flora bättre än någon annan.  Han har bland annat givit ut Flora Hellenica. Ett heltäckande praktverk i flera delar.
Här är en liten presentation av vad jag hittade i min bokhylla.

Greek Mountain Flora är en serie vackra fotoböcker. Bilderna är fina, men informationen knapphändig. Du får bara reda på ett ungefär vad bilderna är tagna. Och böckerna är dyra. Men Klaas Kamstra som gjort dem har också en väldigt användbar webbsida. Där kan man se de vackra bilderna med mycket mer information än i böckerna.
http://www.greekmountainflora.info/

 


Wild Flowers of Greece av Vangelis Papiomytoglou är en liten behändig bok med mjuka pärmar. Den passar perfekt att ha i ryggsäcken eller bilen. Fotona i boken är hyfsat beskrivande och övrig information är fyllig.
http://www.mediterraneo.gr/

Wildflowers of Mainland Greece av Johannes Flohe är en bok jag knappt hunnit öppna än men den har många fina foton och en hel del textsidor med information jag förhoppningsvis får användning för.
https://www.nhbs.com/wildflowers-of-mainland-greece-book

Bulbs of Greece är en riktigt läcker liten bok med mycket bra bilder och text. Författaren är den helt otrolige Christopher Grey-Wilson. Hans kapacitet när det gäller att producera böcker och artiklar är enorm. Och han vet vad han talar om.  Gillar du lökväxter och orkidéer? Köp boken!
http://www.alpinegardensociety.net/sales/books/bulbous/Bulbs+of+Greece+A+Field+Guide+to+the+/210/

Wild Flowers of the Mani är boken jag fick I julklapp av min älskade Christina.  Bokens författare är Roger Marchant. Han professor i mikrobiell bioteknik, men har stor kunskap om floran också. Det bästa med boken är att den är en fotoflora för bara Manihalvön, ett område som är ganska begränsat och just där vi kommer att bosätta oss.
https://www.nhbs.com/wild-flowers-of-the-mani-book

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.