Det händer inte så mycket

Det har varit riktigt varmt ett tag. Då orkar vi inte göra så mycket. Mitt på dagen är det bäst att var inomhus när temperaturen stigar upp mot 35 grader. Men turisterna trivs och ligger som packade sillar i grannbyn Stoupa.
Nu har det glesnat för den intensivaste semesterperioden är över. De allra flesta greker har återgått till sina arbeten, nu hörs mest engelska på Stoupas stränder.
Lite svalare har det blivit så jag orkade ta en cykeltur till Katarinas i Stoupa för att inhandla sådant jag inte behövde.

Jag köpte lite fågelfrö till småfåglar. Mina höns blir väldigt glada när jag serverar dessa godsaker. Själv köpte jag jordnötter. Jag tittade på ”Fråga Lund” och där påstod de att det finns mat som kan förlänga livet. Bäst var bananer. Men att cykla med bananer i cykelkorgen blir det inga trevliga bananer av så jag köpte jordnötter. De skall vara nästan lika bra.

Jag satt mig under ett litet olivträd och startade mitt hälsosamma liv genom att vräka i mig jordnötter. Det är inte lätt att hitta skugga på vägen hem från Stoupa. Efter som det var sen eftermiddag stod solen lite lägre och jag kunde hitta lite skugga om jag satt mig nära stammen.
Utsikten är fin och långt där borta ligger min fantastiska hemby.


Det går åt en del ingredienser i mitt experimenterande med mat. Jag såg någonstans att friterade gula ärtor med ramslökssalt var gott och lätt att göra. Så jag beslöt mig för att göra något liknande.
Det visade sig att vi varken hade gula ärtor eller ramslökssalt. Så jag kom på att det måste gå lika bra med kikärtor. Men några torkade sådana hade vi inte heller. Men i frysen hittade jag en påse med förvällda. Så jag provade dem. Tyvärr var de nog mer än förvällda för kikärtorna blev väl mosiga inuti.
Nästa gång jag kommer till en affär köper jag nya ärtor för nya försök.


Den stora händelsen den här veckan var att vi var i Kalamata och gjorde några ärenden. Det blir bara det nödvändigaste så här års. Det är inte skönt att springa runt i en stad när det är 35 grader.
Vi fick i alla fall handlat lite mat. Fyllt på lakans-lgret och besökt revisorn.
Revisorn är en särdeles trevlig och bra grabb som gör ett fantastiskt jobb. Han ser till så alla våra skatter blir betalda och hjälper till med annat vid behov.

Jag har också varit på labbet för att ta några prover. Dit har jag bara ett par hundra meter. Där har jag lagt mycket pengar sen jag flyttade hit. Fast kanske inte så mycket för proverna är väldigt billiga och servisen väldigt hög.

Annars händer det inte så mycket mer än att Oarda kommer och hälsar på. Igår ville hon ha med mig till hotellpolen för att visa sina vattenkonster. Hor är som fisken i vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.