Det händer inte så mycket!

Så här efter Midsommar så lugnar allt ner sig. Vädret blir varmt och vi är mycket inne, utom på morgnarna när vi är i trädgården eller när vi tar vår dagliga simtur.
Våren har varit hektiskt med mycket umgänge med vänner som har sina fritidsboende här.
Igår var vi ute och är med Sara och Martyn som idag åker hem till Stonehenge. Så nu har de flesta av våra vänner på andra destinationer.
Vi ser fram mot sensommaren då många kommer tillbaka till Mani.


Elwira och Elias kan vi umgås med hela året om. De bor här året om och det är vi tacksamma för. Det är alltid roligt och trevligt att fördriva lite tid med dem.

En höjdpunkt är när någon av våra asblommor blommar. Det hände nu i veckan. Det tål att betraktas men man gör klokast i att sluta andas under tiden.

Lite händer det även så här års. Som att vi har invigt vår nya tork.  Det blev sex brickor med torkade tomater. Visserligen har vi en torkolla som står i solen. Det är så svårt att hålla insekter ifrån den. När det är så här varmt så letar insekterna efter fukt och vad kan var mer lockande än en nyskuren tomatskiva.
Om vi torkar en bra stund i vår elektriska tork för att sluttorka på ollan så verkar inte insekterna hitta till tomaterna.
Fikonskörden kommer att bli stor i år så torken kommer nog att få jobba hårt.

Grönsakslandet get inte så mycket nu. Det är lite för varmt. Men aubergine trivs, så jag fortsätter att experimentera med Melitzanosalata, Babagaboosh eller auberginesallad.
Det har varit många försök men det känns som jag är på rätt väg.

Jag är lycklig ägare av en ny kunskap. Att kunna sy!
När jag häromdagen gick omkring och flyttade men mobil hela tiden för att kunna lyssna vidare på min ljudbok, så kom jag på att det skulle vara bra med en ficka att lägga den i. Snabbt och lätt sydde jag en ficka så var livet mycket enklare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.