Att städa som ett proffs

Jag tar städning på högsta allvar. I alla fall när jag städar uthyrningsvåningen. Tyvärr har det lett till att det har blivit sämre städat på bottenvåningen där Christina och jag bor.
Hyr man ut airbnb så vet man att minsta smutsfläck lätt leder till dåliga recensioner. Vi ska bara ha toppbetyg och det har vi hittills haft.

Min städning börjar alltid i pentryt med en invertering av vad gästerna lämnat kvar. Lycka är om de lämnat kvar några öl. Sist hittade jag bara gammalt bröd, chokladpudding och konserverad majs. Hönorna tackar för brödet. Själv åt jag en chokladpudding. Det var inte en positiv upplevelse. Den smakade väldigt konstigt.
Om vi inte har byte på samma dag så åker ofta kylskåpet ut på altanen för avfrostning.

Tvätten ska ner innan städningen kan börja. Tvätt och bäddning är Christinas uppgift. Som max blir det fyra maskiner. Vi har en effektiv tvättmaskin och för det mesta bra torkväder. Men skulle vädret vara dåligt så har vi dubbel uppsättning av allt.

Rengöringsmedel, trasor, svabbar, dammsugare med mera bärs upp innan städalvaret börjar.

Nästa steg blir fönsterputsen. Av någon anledning blir det lite mer gnidande om det bott barn i lägenheten eller om det regnat.
Duschvägg i glas är inget bra val när man har lika mycket kalk i vattnet som vi har. Här måste jag börja med köksspray innan jag använder fönsterputs.

Innan golven kan torkas ska allt som står i vägen ut på altan och golvet dammsugas.

Innan golven blöts ner är det smartast att torka av alla övriga ytor. Pentryt är det som kräver lite extra bra syn. Finns det smutsiga bestick eller annat så åker dessa ner till vår diskmaskin. Spisplattorna och stenbänken är roligt att lägga lite extra kärlek vid. Här ska vägghyllorna kunna spegla sig utan minsta fläck syns.

I badrummet har vi en mosaik av mörk natursten. Den är inte lätt att hålla ren. Bästa sättet är såpvatten och en grov skurborste.
Golvet i rummen och på altanen är väldigt lättskötta klinkerplattor.

När golven torkas ska sophinkar med mer in. Toalettpapper, hushållspapper, tvål, schampo, och vår olivolja ska fyllas på.

Nu är jag färdig och Christina fixa bäddningen och gör terrassen blänkande ren. Har det regnat så måste golvet spolas noga. Annars finns det säkert massor av kronblad från Bougainvillean att spola bort.
Nu är gästerna välkomna att flytta in i FRYLE HOUSE.
https://fryle.se/fryle-house/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.