Inflyttning!


Idag har vi flyttat in i vårt hus. Det känns mycket stort, men har också varit rejält arbetsamt. En inflytt ska ju firas så vi lagade lite god mat och korkade upp en flaska vin som avnjöts framför brasan.


Tidigare på dagen så ägnade vi oss åt att packa upp flyttlådor och testade olika funktioner i huset.
Lite fel hittade vi. Ett par nätverkskontakter som inte är anslutna. Och det hade jag ju aldrig märkt om jag inte slagit sönder min wifi-sticka i flytten. Och när det var dags att duscha så ville blandaren bara ge mig skållhett vatten. Men duschen i gästvåningen fungerade utmärkt.
Och så testade vi Internet från vårt kontor. Det är väldigt bra stundtals.


Provkokning av vatten i gästpentryt på IKEA-plattor. Det blev ett godkänt resultat.


Visserligen finns det hur mycket att göra som helst. Men jag tog mig tid att undersöka olivlundarna ner mot havet. Jag var främst ute efter få ett grepp om floran så här års. Men jag kunde inte låta bli att fota ett par cyklister på cykelbanan nedanför vår tomt.


Och visst hittade jag intressanta grejer i olivlundarna. De första narcisserna har börjat blomma. Och det finns tusentals av dem. Men på vår tomt finns inga. Däremot har vi miljarder Oxalis pes-caprae. Och det är ju inte alls lika roligt.

5 reaktioner på ”Inflyttning!”

  1. Brasa till maten är den bästa sortens brasa. Och allra bäst till frukosten. Då är den lyx en vintermorgon. Men sådana har ni kanske inte på Peloponnesos.

  2. Oh, vad roligt att följa! Ser ju så mysigt ut……..ha det riktigt gott i ert hus och hoppas på många inlägg.

  3. Grattis! Så mysigt det ser ut! Njut emellanåt! Nu har ni all tid i världen att komma iordning med ert nya liv. ❤️

  4. Oxalis pes-caprae, getoxalis, är väl en bra marktäckare. Snyggare än bränt gräs kanske? Och så kan ni ju skaffa ett par getter på köpet… 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.