Shopping i Kalamata


Idag har vi varit i Kalamata och handlat. Inte en enda oliv har vi köpt. Däremot blev det en hel del annat. Att handla i Grekland är inte riktigt som att handla i Sverige. Utbudet och kvalitén är mycket sämre här. Det fick vi bevis för redan i den första butiken. ”Praktiker” är lite som Biltema eller Rusta men har väldigt långt kvar för att nå upp i deras kvalitet. Men vi fick i alla fall köpt en personvåg och lite annat.


Jysk är rätt nyöppnat i Kalamata och har väldigt bra recensioner på nätet. Och där hittade vi en hel del. Tråkigt bara att jag råkade mäta fel på en sängbredd. Men det går säkert att byta vid nästa Kalamatabesök.


Mat handlar vi normalt i Stoupa och mycket är dyrt där. Många varor kostar lika mycket som i Sverige. Tråkigt för grekerna – deras löner är ju inte i närheten av de svenska… Matpriserna i Kalamata är däremot betydligt bättre. Fisken på bilden kostade endast 60 kr.  Och köttet är väldigt billigt. Men går det inte köpa ris i större förpackningar än 500 gram? Jag brukar köpa 5 kilos säckar.


Vi hann också med ett plantskolestopp. Och som vanligt har Christina svårt att välja vilken färg som gör sig bäst.


Det blev mycket handlat. Allt från mikrovågsugnar till möbeltassar. Men trots det så fattas det mycket till huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.