Greklandssemester


Även om man bor i Grekland kan det vara gott att komma bort ibland. Så vi tog en tur till bergsbyn Kosmas, högt uppe i bergsmassivet Parnon. Där räknade vi med att få det lugnt, mysigt och svalt. Och det var säkert 10 grader svalare än hemma när vi kom till byn mitt på dagen. Men lugnt var det inte. Det var trafikkaos och varenda servering var fullsmockad. Men det är ju klart att en söndag i augusti så är alla stora familjer upp i bergen och äter gott. Så vi tog en snabb fika och åkte vidare för en vandring innan vi skulle checka in på vårt boende.


Eftermiddagen vandrade vi fram på slingrande stigar med vackra vyer. Vårt mål var klostret Panagias Elonas.


Klostret ligger högt upp på en klippvägg. Så var det vanligt att man byggde kloster förr. Då kunde de lätt skydda sig mot rövare.


Kapellet och alla andra byggnader var i väldigt gott skick. Klostret hade för inte så länge sedan genomgått en rejäl uppfräschning.


Efter vandringen åkte vi tillbaka till byn och njöt av den fina utsikten från vårt boende, innan vi gick ut och åt den godaste grillade get vi någonsin smakat. Den övriga maten satte inga goda minnen i smaklökarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.