En utemiljö i nästan evig sommar

Jag har alltid tyckt att utemiljön där jag bor har varit viktig. Och än viktigare kommer den säkert bli i Grekland. Därför har jag planer. Kanske håller dom eller så ändrar jag mig på vägen.


Till höger finns en ny böjd mur ser jag på bilden. Den finns inte på några ritningar. Men det är säkert något smart byggmästaren kommit på. Och gillar jag inte iden så får han riva den.
Men det blir nog snyggt och härvid muren och stenhögen kommer man att passera när man varit på stranden. Då passar det att bygga en utedusch här någon stans. Uteduschens avlopp kommer jag koppla till en våtbädd på platån nedanför. Jag räknar med ju torrare det är desto mer duschar man.


Under trappan kommer en hel del teknik vara dold. Nedanför trappan där de vita slangarna syn kommer en luft/luft värmepump stå. Och hörnet som blir mellan trappan och altanen är 10 m2. Här blir perfekt att anlägga ett utekök. Kanske blir det lite väl soligt men det får lösas med segel eller parasoll.


I valvet under trappan kanske det skulle vara fräckt med en kompassros. Jag får ta upp den saken med byggmästaren.


Vår altan utanför köket och sovrummet är 53 m2. Här finns en bred trappa ner till en lägre platå. Och en smitväg ut i trädgården i var ända. Samt en väg genom valvet till groventrén. Ett skuggtak kommer att bygga efter hela väggens längd.  Bredden är så väl anpassad att man gott kan duka ett långbord utan att det blir trångt att ta sig förbi. Visserligen får de som sitter ytterst sitta på muren men det är den avpassad för.


Hela huset är placerat efter en siktlinje mellan olivträdsraderna. Från trappan kan man gå rakt ner i siktlinjen. Och inifrån huset kan man stå vid köksön och jobba medan man ser ut mot trädgården och havet genom en bred glasdörr.
Trädkronorna kommer att omformas så de förstärker siktlinjen. Och kanske kan vi göra markplanteringar i perspektiv så det ser extra pampigt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.