En kort vecka

Även om veckan har varit kort har jag hunnit med en del trots att jag latat mig mest. Så här års är det lite av säsongskifte i grönsakslandet. Och behovet att elda i kaminen minskar. Så jag har passat på att sprida lite aska från spisen. Jag hoppas att askan ska bidra till en bra skörd av jordgubbar.

Odlingarna kräver lite hemköp av material. En lastbil levererade sand och armeringsmattor. Jag höll på att få en chock när jag såg priset på sanden. Nu inser jag att det hade varit mycket billigare att köpt perlite till våra krukor.  Men armeringsnäten var billiga.

Armeringsnäten har jag gjort tomatkorgar av. I år ska vi odla massor av tomatsorter som är låga och inte behöver klippas. Av ett nät kan jag tillverka sex en meter hög och knappt 60 cm i diameter stora tubformade stöd till plantorna. Nu när jag räknat tomatsorterna inser jag att vi behöver köpa hem mer armeringsnät.

Livet består inte bara av arbete. Vår grannflicka har varit här och förgyllt vår vardag. Vi leker rätt bra ihop.

Dotty kräver även sitt. Av mig kräver hon ständigt mat. En klick yoghurt när Christina och jag äter frukost får henne förhoppningsvis att hålla sig borta från våra tallrikar.  


En det uppdrag från svenskar dyker upp ibland. Idag har jag tagit mått på ett grindhål åt vänner som har hus i grannskapet men just nu är i Sverige. Det får nog bli en öl till mig i arvode.
Nu är kortveckan slut och ersätts av en långhelg. Men som pensionär är hela livet som en helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.