Coronaeffekt på pixlar

Vi är väldigt mycket hemma nu när COVID-19 härjar. Då blir det mycket gjort i trädgården. Men jag kan ju inte gräva upp hela trädgården för at ha något att göra. I köket bakas det mer än vanligt. Men bakar gör nog alla andra också, för jästen är slut i de affärer jag besökt. Så nu har jag återupptagit en hobby. Arbeta med bilder i Photoshop. Men jag är väldigt ringrostig och många uppdateringar har skett sedan sist. Så det finns många nya funktioner att testa. Och nätet är fullt med photoshoptrix.

00001

Ett mycket användbart verktyg är smart lagningspensel. Det tog bara någon minut att få bort kraftledningen.

Här har jag skapat vattenpölar på marken. Det är inte särskilt komplicerat om man kan hantera lager och lagermask.

Att lägga ihop tre bilder kräver inte mycket i Photoshop. Däremot kräver det mer vid fototillfället. Ett stabilt stativ, ett jämt ljus över tiden och manuella inställningar på kameran.

Här har jag lagt två bilder över varan och gjort barkunden på underlagret (fotografen) vitt och sedan blandat överlagrat (blommor) i rasterläge underlagret.

Denna bild är ungefär gjord som föregående med undantag att jag maskat ut surfmännen med vattenspegling var för sig. Sedan har jag flyttat männen så de hamnar bättre i bilden. Sen har jag blandat männen med en solnedgångsbild.

Här har jag använt ett perspektivförvrängnings verktyg. Det är nog mer tänkt fixa till bilder som i kameran fått ett konstigt perspektiv. Men det går ju som här att användas tvärtom också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.