Bruk av bruk i olivlunden


Det är en jämn åtgång på bruk i trädgården. Och nu har det formats till ett utekök. Under putsbruket är det tegelsten. Närmast uteplatsen har jag gjort ett servicebord med betongskivor. Det har blivit rätt många betongskivor gjorda. Men nu är formen utsliten så det blir nog inga mer i den storleken. Tyvärr så går det inte att få tag på bra vaxolja här i Grekland. Annars är det perfekt att ha som ytskikt på betong.
Bambupinnarna som står framför grillen håller upp olivgrenar som annars skulle vara i vägen.  Efter skörden så ska olivträdet formas om så att inga grenar irriterar en.
Tråg har vi letat efter länge och till slut hittade vi de vackraste trågen i Kalamata till ett riktigt bra pris. Vi fick med os sex styck hem.


Utanför köket har vi planterat Ruellia för att mjuka upp muren lite.


Det provisoriska planteringsborden stod i vägen för uteköket så det har blivit ett nytt på ett mycket skuggigare ställe.
En liten smäcker hylla i bakkant blev byggt av de stackars träpinnar som gick att uppbringa. Tyvärr så måste jag köra en timme iväg varje gång jag ska handla virke. Och så tar ju det lika lång tid hem igen. Men vill jag köpa lite sten eller en säck cement så finns det fyra ställen att handla på ett stenkast från huset.
Vatten med dubbla tappställen är framdraget så att det ska vara smidigt att sköta sina plantor.


Utanför planteringsbordet blev det en kort böjd mur. Det kan ju vara snyggare att titta på än massa plastbackar. Och så skapar den också lite skugga.
Men främsta anledningen att den blev byggd är att där låg en stor stenhög som jag ville bli av med.


Än finns det mycket sten kvar. De är mycket mindre stenar än i muren, men jag ska nog komma på ett användningsområde för dem.

1 reaktion på ”Bruk av bruk i olivlunden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.