Tur och retur till Sverige!

Christina och jag gjorde en gemensam semestertripp till Sverige. Oftast åker vi var för sig för att slippa ordna med hus och hönsvakt. Nu hade vi världens bästa vakt. Eva från Varberg som vi träffat genom fotoklubben var här med sin vän Hjördis.
Vi lånade Evas bil och lägenhet några dagar. Det var väldigt praktiskt.
Vädret började riktigt dåligt. Men det är som vanligt. Vi brukar lyckats med att boka in det sämsta vädret på våra Sverigebesök. Vi kunde oftast åka tåg, buss, och spårvagn när det regnade.


Vi hade några timmar då och då med uppehållsväder när vi var i Varberg. Som tur var kunde vi möta våra kära vänner i fotoklubben utomhus utan att få en enda droppe regn.

Foto C Fryle

FOTO C FRYLE

En av höjdpunkterna var besöket hos Daniel som driver Läjets trä och Trädgård. Vi har känt varandra sedan långt före vi flyttat till Grekland. Men under denna tid har jag inte besökt trädgården.
Jag blev mäkta imponerad av designen, växterna och att den hade blivit bra mycket större sedan sist. Hos Daniel kan man även titta och köpa hans vakar slöjdade föremål till en billig penning. Jag hoppas det inte dröjer lika många år igen tills jag får besöka Daniel.


När vi bodde i Sverige besökte vi varje försommar Trädgårdsamatörernas Riksmöte. Det är en glad tillställning för trädgårds och växtnördar. Nu var det länge sedan jag besökte mötet. Det blev många kära möten med vänner från hela Norden.

Vi avslutade vår resa Med att besöka våra vänner som driver Klinta Trädgård.  Vi han se mycket av deras två trädgårdar och även planteringen vid Talldungens gårdshotell.
Vi fick se mycket fint och speciellt intressant tycker jag experimentodlingarna av gröna väggar och gröna tak.


Höjdpunkten under resan var som alltid att träffa släkt och vänner. Mina barnbarn blir lite större för varje gång vi ses. De har alltid ett glatt humör fast lillpojken Vide kan brista ut i ett gråtanfall då och då.

För det mesta är Vide ett stort solsken och jag hoppas att få träffa alla barn och barnbarn snart igen.

I morgon måste jag putsa lite fönster i gästvåningen men jag hoppas kunna blogga lite om hur det var att komma tillbaka till ett soligt Grekland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.