Shopping i storstaden


Igår tog vi bilen och åkte till Aten för att handla. Vi startade tidigt på morgonen för att åka de 28 milen. Man kan tycka att det borde finnas bra varor närmare. Men vi har haft svårt att hitta dem. Vårt främsta mål var IKEA.  Där fyllde vi nästan hela bilen.


Det mesta på IKEA i Grekland är dyrare än på IKEA i Sverige. Stavljusen vi köpte var ungefär 20% dyrare än i Sverige men säkert en bra mycket billigare än på andra ställen i Grekland.
När vi kom hem så testade vi hur brinnande ljus gör sig i våra antika ljusplåtar.


Kontorsstolarna vi hittade på IKEA var bra mycket billigare än i Sverige. Men det gällde bara modellen vi köpte. Så det känns ju bra att vi just fastnade för denna modellen.
Och det ska bli väldigt skönt att slippa de gamla blå plaststolarna.


Efter många timmar på IKEA snirklade vi oss norr ur till vårt hotell. Det var en intressant upplevelse. Trafiksituationen var rätt så kaotisk. Men till slut kom vi fram till budgethotell som låg på en gata kantad av apelsinträd.


På morgonen körde vi vidare till en mataffär som säljer produkter vi efterfrågar. Asiatiska matvaror är inte så lätta att få tag på. Hittar man några så är det nästan alltid minsta förpackningen till största priset. Så det inhandlades lite av varje. En årsförbrukning av Kikkoman-soja och rispapper så vi kan göra vårrullar m.m.


Sista besöket i Aten var på Horomidis plantskola. Den var mycket bättre än alla andra plantskolor vi besökt i Grekland. Synd att bilen bara rymde tre krukor med klängväxter. Men det löser vi med webbshoppa där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.