Lugna dagar hos Fryle!

Nu är vi inne i den kallaste perioden här i Mani. Då är det lågsäsong för uthyrningen av gästvåningen. Men det har inte stått tom förutom den sista veckan när René var tvungen att åka hem och installera sig i en ny lägenhet.
Christina och jag har väldigt få måsten nu. Men vi håller oss sysselsatta.
Redan klockan fem gick jag upp och satte en surdeg. Den behöver lite extra värme för att jäsa  bra så jag tände en brasa till den.

När solen orkade över bergskanten var det dags att släppa ut hönsen. Då anfaller kycklingarna mig för de vet att jag slänger ut lite trekorn på marken. De har växt på sig bra och äter otroliga mängder. Jag tror det är dags att ta bort tuppkycklingarna för att få ner foderåtgången och hålla lugnet i hönsgården.

Foto C, Fryle

Igår blev min kasse färdig!
Jag började brodera den för några veckor sedan. Det var väldigt jobbigt i början. Jag hade ju aldrig broderat förut. Men efter hand så har jag lite ordning på nålen och tråden.
När jag började brodera så räknade jag med att ha att göra till midsommar i alla fall innan det blev en kase. Men igår hjälte Christina mig att sy ihop den.

Det är många nålar och trådar att hålla reda på när man broderar. Varje gång man ska byta tråd så försvinner nålen. Men det går antagligen även få ordning på detta.

För att få lite bättre ordning på nålarna tillverkade jag en nåldyna av olivträ, tyg och stålull. Nu ska jag aldrig mer tappa bort en brodernål.

Det är fortfarande innan frukost. Så det är mycket tid att slå ihjäl innan solen går ner. Nu står det mellan att städa golven eller gå ut och svarva något. Kanske hinner jag med båda.

Min nya slip kan ju inte stå still hela dagen. Den är ett fantastiskt komplement till min svarv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.