Leveranser till hemmet!


Idag har vi fått många paket. Och det är inte alltid så enkelt att vara mottagare. Alla leveranser föregås av ett telefonsamtal från chauffören. Det är bara att hoppas att man är på någon plats med täckning när det ringer. Några riktiga adresser finns inte, så man måste förklara vad man bor. Men det är väldigt få chaufförer som orkar lyssna – om de ens kan engelska. Vår första leverans idag skulle jag hämta vid lastbilen som stod vid hardware-affären. Trodde naturligtvis att det var den i vår by, men det var i grannbyn. Men det var ju så nära så jag hittade den snabbt. Nästa transport hade varor från två ställen vilket var effektivt. Den chauffören visste hur det skulle gå till. Han sa ”Kan vi mötas vid Katerinas market?”. Enkelt och lätt. Jag var där inom fem minuter. Sen körde lastbilen efter mig och kunde lasta av massor av stolar och ett bord.


Christina håller fortfarande på att ytbehandla den förra stolleveransen. Först en blandning av stålull och vinäger som ger träet en åldrad, lite gisten karaktär. Sedan ett lager skyddande Osmo hårdvaxolja.


De första stolarna vi köpte var ett testköp till gästvåningen – för att se om de gick att sitta på. Och de är riktigt sköna. Så det blir likadana stolar för oss på bottenvåningen. Synd bara att 4 av stolarna som kom idag hade sitsar som inte passade.


Två exakt likadana plåtbord har också kommit. Egentligen är jag inte så förtjust i plåtbord, men jag tyckte att det skulle vara praktiskt utanför gästvåningen om någon vill stå ute och laga mat. Att det blev två beror på att på första stället jag beställde på fick jag meddelande att köpet inte gått igenom. Då köpte jag det på ett annat ställe. Men det visade sig att båda köpen slutfördes. Och jag är rätt glad för mina två bord. De var prisvärda och ser ut att vara i riktigt bra kvalité.
Nu återstår bara att få hem mina två träbord som varit på drift i närmare 2 månader.

Invigning av plåtborden med mixed grill, nyupptagen rostad potatis och en västerländsk version av den heta, saftigt syrliga thailändska Som Tam-salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.