En pensionärs arbetsvägran


Igår var det en utcheckning i vår gästvåning. Det genererar massor med jobb. Minutiös städning och tre maskiner tvätt med mera. Sådant måste skötas bra så att vi får bra recensioner. Och dagarna innan dess så har en del tid gått åt till att snickra.
Så idag beslöt jag mig för att arbetsvägra. Och bara ta det lugnt. Men innan lugnet så måste jag ställa mina nysnickrade bord på plats. Det långa bordet är 2 meter och det korta är 1.25 meter. Det är tänkt så att när det bara är Christina och jag så kan vi ha det korta bordet. Och om vi är många som ska äta så ställer vi ihop borden. Modellerna på borden blev inte riktigt lika för virket räckte inte till det.


Oftast går jag upp kl. 06.00 för att komma ut när det är härligt svalt. Men idag sov jag till kl. 07.00. En timme senare satt jag på min cykel på väg till Stoupa. Jag hade väntat mig många motionärer på strandpromenaden. Med där var ingen större aktivitet.

Däremot hade murarna fullt upp med fogning uppe på sina enkla byggnadsställningar. Jag hoppas att de har en skuggsida de kan gå till lite längre fram på dagen.


I Stoupa fanns det många lediga solstolar men några få morgonpigga hade hittat till stranden.


I turistshoppen nere vid Stoupa beach hade personalen och deras papegoja olika idéer om papegojan skulle sitta i eller utanför buren. Naturligtvis vann personalen och jag kunde handla min frukost.


Jag parkerade cykeln vid Kalogria beach. Där satte jag mig på en klippa och intog min frukost. Jag förundras så över dessa överdådiga solsängar. De har tjocka ofräscha madrasser på en tung och klumpig botten som står tätt inpå nästa solsäng. Kanske är det bra för dem som sköter solsängarna. Antagligen har inte så många lyckats justera sina sängar efter behag. Så det är inte många sängar att ställa i ordning på kvällen. Men som användare vill man antagligen justera sängen allt efter som parasollens skugga flyttar sig.


Efter frukosten vände jag söder ut och stannade inte förrän jag nådde Pantazi beach där jag tog en lång och härlig simtur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.