En lugn morgon i Mani, Grekland.


J
ag gillar morgonen när luften är frisk, om inte sval så lite ljummen. Ofta brukar jag göra lite jobb i trädgården direkt på morgonen, men idag tog jag det lugnt och slappade någon timme innan frukost. Till frukost blev det en klassisk yoghurt med frukt och honung. Och så det obligatoriska partiet Spingo mot Christina. Jag vann partiet men senare på dagen utklassade hon mig.


Efter frukost hoppade jag upp på cykeln och tog mig till marinan. Där hämtad jag lite post. Inte på ett postkontor utan på Greggs taverna. Det är en liten egenhet här i Grekland, att posten inte kommer hem till en utan var den hamnar får man gissa sig till.


Självklart ska fiskarnas fångst inspekteras om man är i marinan på morgonen. Det såg inte ut att vara en rekordfångst denna gång. Men kanske kommer det någon som har en utsvulten katt och köper några fiskar.


Ovanför fiskförsäljningen sitter gubbarna och intar sitt morgonkaffe.


Sen cyklade jag en bit söderut och passerade Pantazi beach. Där var det inga badande turister än. Semesterfolk sover länge. Det blir säkert fullt i solstolarna längre fram.


Sen drog jag mig in i olivlundarna ett par hundra meter för att inspektera ett par vänners husbygge. Det kommer bli ett mycket fint hus. Det syns redan nu.


Nu börjar olivlundarna fyllas med cyklamenblommor. Än är det ett tag tills vi kan hitta narcisserna.


Men i Agios Nikolaos hittade jag några monsternarcisser. Nej det är inga narcisser utan Pancratium maritimum, strandlilja. Dessa gillar att växa i fin sand på stränder. Och det har vi ont om här. Men det finns en liten sträcka med denna sand och där växer några ensamma lökar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.