Vardag i olivlunden

Det finns mycket man kan fördriva tiden med i vår olivlund, som också är vårt hem.
Igår kände jag mig tvingad att laga en vattenläcka. Som tur är det sällan som jag behöver reparera saker som hör till huset.
Grekisk vatteninstallation är ett sorgligt kapitel. Oftast är det dåliga installationer med dåligt material. Jag tror det finns få länder som har så stora vattenförluster som Grekland.
Vattnet till min solvärmepanel är T-kopplat till ett vattenutkast. Tyvärr så hade de tagit i lite för lite på rörlängderna innan de gjöt plattan. Så T-kopplingen hamnade knappt ovanför cementen. Och rören var fixerade i ett läge som var en bit från 90 grader. Och det vet ju alla hur svårt att få till en sådan koppling bra.
Efter som det läckt lite en längre tid så var det lätt att bila fram rören i den porösa cementen.
Nu sitter det två raka kopplingar där t:et satt. Och T-kopplingen sitter servisvänligt en halv meter över marken. Och inte en droppe kommer från några av kopplingarna längre.

Före reparationen.

Idag klädde jag på mig långbyxor och stövlar och gick några hundra meter till en öde fruktodling och pallade ett gäng citroner.
I den här värmen behöver vi dricka mycket och jag är väldigt förtjust i citronvatten.
Citronerna som är ekologiska står sig länge i kylskåpet men möglar väldigt fort om de ligger framme i värmen.

Innan frukost han jag göra min sista olivflugefälla för i år.
Det kommer bli ett fullskaleexperiment 90 träd 90 fällor.
Funkar de inte får jag spruta träden med lera nästa år.

Efter frukost var det dags att cykla till Stoupa för att hämta post. Vi har ett postfack där. Det kostar inte många euro om året. Och efter som ingen har brytt sig om att kräva en årsavgift de två sista åren så är det nästan gratis.
Till posten kan cykla gärna och ofta för cykelbanan dit går fantastiskt vackert ända nere vid havet.

Fram åt eftermiddagen grävde jag upp lite vitlök för att göra plats åt tre melonplantor. Men det visade sig att vi endast hade en på lager. Men jag tror det räcker med de arton plantorna som står i grönsakslandet.

Det är risk för regn så mycket måste plockas in. Och de torkade jordgubbarna ska helst förbli torra. Efter regnet så ska vi fylla ollan med tomater. Soltorkade tomater vill vi ha tillgång till hela året.

Innan det är dags att gå in och laga middag så är det härligt med en dusch i uteduschen.
Här behöver jag inte vänta på varmvattnet som jag måste göra i inne-duschen. Fast under vintern är jorden kallare. Då värms inte vattnar i den nedgrävda slingan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.