Helgerna tog slut!

Nu har det varit helg på helg och få vardagar där emellan. Sista helgdagen passade våra gäster och vi på att gå till fintavernan nere i hamnen. Där är maten lite extra. Jag lyckades för första gången köpa en acceptabel fisksoppa i Grekland. Jag har gjort många försök genom åren.

Våra vänner som varit här några veckor fick skjuts in till Kalamata i går för att ta sig vidare till Aten och sedan hem till Österlen.

Innan vi lämnade av gästerna på busstationen så åt vi en lunch på Mple Kanarini. Där fick vi mat som var kryddat både på japanskt, indiskt och grekiskt sätt.

En gäst har vi kvar i huset. Det är René som jobbar härifrån. Hennes kollegor i Sverige är lite avundsjuka på att hon kan sitta ute i solen och jobba.

När vi ändå var i Kalamata passade vi på att göra våra livsmedelsinköp. Det är alltid lika roligt att komma till Lidl och möta mannen som hjälper till med kundvagnarna. När han ser vår bil går han till entrén med en vagn som han lämnar till oss. Han hälsar artigt och säger alltid några uppmuntrande ord. När vi handlat färdigt erbjuder ha oss hjälp med att lasta in i bilen.
Kundvagnsmannen gör så att man helst handlar just i denna affär.

Nu när det är vardag och markvegetationen har växt sig lång så behöver det klippas. Där har jag många slitsamma timmar att göra tills markfloran torkat in.

A6 Även budbilarna har kommit i gång efter helgerna. Så Christina har äntligen fått sin nya symaskin. Jag fick bara delar till cykeln och den cykeln är inte min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.