Granola för snåla


När vi flyttade till Grekland började jag äta granola till frukost. Christina började med det långt tidigare. Det är inte svårt att hitta granola i de grekiska butikerna. Men vi är lite kräsna. De flesta paketen vi hittat kommer från multinationella företag som inte är tillräckligt etiska för att vi ska vilja stödja dem. Och så är de oftast alldeles för söta. Vi har också hittat grekiskt producerade och de är mindre söta och riktigt bra. Men Christina tyckte att vi lika gärna kan mixa ihop vår egen granola. Och det är ju mycket roligare och kanske billigare.  Nätet svämmar över med recept så det är bara att börja experimentera.


Vårt ingredienser är oftast dessa. Havregryn, solroskärnor, kokosolja, honung, äppeljuice, hasselnötter och russin. Men det går ju mixa på många andra sätt. Min favorit är med torkade fikon.


Det tar en bra stund och torka i ugnen men man kan ju passa på när man har annat hemjobb att göra. Det är bara att ställa timern och gå och röra runt lite när den larmar.


Det blir extra gott om man äter det med grekisk yoghurt. Problemet är bara att yoghurten är så tjock att när man blandat granolan och yoghurten så får man med sig hela portionen när man lyfter skeden till munnen. Vi har hittat lösningen och spär yoghurten med kefir så att vi får en alldeles lagom viskositet. Själv föredrar jag att även blanda i lite färsk frukt. Och det har vi ett fantastiskt utbud med i affärerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.