Ett bygge 2375 km bort

Att bygga så väldigt långt bort som vi gör skulle säkert de flesta känna väldigt frustrerande. Och visst det går inte hålla 100% koll. Men jag tycker det är lite spännande. I Grekland verkar man vara väldigt noga med byggreglerna. Men så finns ju det som inte är så uppstyrt av regler. Och det är inte alltid det är så uppstyrt mellan byggmästare och uppdragsgivare heller.  Många detaljer verkar bara vara grovplanerade och så löser man det efter hand. Som placering av murat. Marknivåer och murar är väldigt viktiga efter som regnen kommer i skyfall och vattnet måst försvinna bort från huset och ut i omgivningarna.


Denna bilden där vi ser parkeringsplatsens inramning av murar fick Christina och mig att gå igång rejält. Muren närmast kraftledningsstolpen går den verkligen där? Eller står verkligen stolpen där vi tror att den står? En halv meter från muren. Och den stora ingången i muren är inte ritad där jag ritat den. Men det spelar mindre roll. Det kan antagligen bli lika bra som där jag ritat den. Muren längre in på tomten finns inte på våra ritningar inte där i alla fall. Kanske har de lagt till en mur extra eller så har de flyttat den som muren som ska byggas längre åt höger i bild. Än vad de har gjort så tror jag det blir bättre så här. Det ger bättre förutsättningar för snygga planteringar runt huset.


Vi fick öppna Google Earth för att lokalisera kraftledningsstolpen. Kraftledningsstolpen sår ca 2 meter från den gamla muren inte 50 cm som vi trodde. Så alla murarna på bilden är nybyggda murar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.