En solig start på året

Det har varit en riktigt bra vecka med mycket umgänge. Så här på vintern kan det bli lite ensamt, för det kan gå långa perioder utan gäster. Men nu har vi flera gäster på övervåningen och så har vi träffat våra goda vänner Elwira och Elias.
När vi inte har några gäster vid fikabordet så åker backgammonspelet fram. Jag gillar inte att förlora ett parti men det händer ändå oftare än att jag vinner.  

Jag har också guidat våra gäster på olivpressen. Gabriella som är fotograf samlar bilder till en bok och då kunde detta besök kanske ge några bilder.

Vi har även gjort sådant som är nödvändigt i en olivlund. Eftersom vädret varit så fantastiskt fint så har Christina beskurit många olivträd och jag har flisat alla grenar. Men än kvarstår mycket att klippa.

Eftersom det har varit så soligt och varmt har jag passat också på att ta min middagstupplur i vår vik. Det har även blivit ett dagligt bad.

Igår var jag inte ensam i viken. På trettondagen brukar greker dyka efter ett krucifix som prästen kastar i vattnet. Men den här mannen var ute efter betydligt matnyttigare saker. Jag är mycket förvånad över att fångsten blev så god.
Så jag tror jag ska ta mig en tur till viken i eftermiddag och se om jag kan få upp något med hjälp av mitt fiskespö.

Vi har också haft besök av en mycket trevlig kattunge. Han kom och satte sig mellan mina fötter på nyårsdagens morgon. Sen följde han Christina och mig i hälarna i tre dagar. Katten hade gärna fått stanna hos oss. En katt som gillar att kela och att bli buren är väldigt trevligt sällskap. Men det fanns en ägare som längtade efter sin katt. Hur den tagit sig hela vägen till oss från Stoupa är ett mysterium. Kanske dyker det snart upp en annan trevlig katt här som vill flytta in. Det håller vi tummarna för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.