En lång fredag!

Nu är påsken i gång här i Grekland. Det är normalt en livlig tillställning. Men vi har många restriktioner att följa så det kommer att bli mycket lugnare än normalt. Det kommer nog att brytas rejält mot restriktionerna. Folk är väldigt trötta på undantagsläget som varit över ett år. Tyvärr kommer vi antagligen få se en topp med covid-smittade efter påsk. Sjukvården har rätt dåliga resurser för att ta hand om de allra sjukaste.
I vår by så har det ställts ut några bord utanför tavernorna. Jag tror det bryter mot de tillfälliga lagarna. Men jag har en viss förståelse för att näringsidkarna vill komma igång med sin verksamhet.

Själv började jag dagen med att måla massor av petflaskor gula. Nu är dessa petflaskor olivflugs-fällor. Det går åt två flaskor till varje fälla. Det är bäst om det sitter en i varje träd. Jag tror jag målade 29 idag. Så jag behöver tillverka 60 till.

Efter målningen tittade jag över min utomhusbelysning och funderade på om jag inte ska sätta upp två lampor till.

Sen var det dags att kolla över en automatbevattning-slinga. Nu har jag fyra slingor som styrs av timerstyrda ventiler. Sen har jag två slingor som sköts manuellt.
Att jag har så många slingor beror på att min tank för inkommande vatten är liten och jag vill inte tömma den. Nu kan jag sprida ut bevattningen över längre tid.

Efter frukost tog jag en runda på cykeln för att hålla kroppen i gång. Denna underbara vallmoblomning kunde jag inte cykla förbi. Så jag stannade och knäppte några bilder.

Borta på Pantazi beach var redan några familjer i gång med badlivet. I eftermiddag kommer där antagligen vara betydligt fler.
Själv har jag just kommit tillbaka från vår något hemliga vik. Där blev en stunds middagsvila och tre snabba dopp

2 reaktioner på ”En lång fredag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.