En gräsänklings vedermödor

Nu är jag gräsänkling och måste sköt allt själv. Just det där med gräs är en omfattande syssla jag måste ta tag i. Markvegetationen i lunden når mig till näsan på många ställen. Alla sorters sädesslag har gynnats i år. Det var väldigt lite regn i vinter, men nu under mars och april har det kommit en hel del och det har betytt att tillväxten har varit extra kraftig nu under våren. Idag lyckades jag klippa en stor yta innan frukost. Kanske kan jag ta en yta i morgon också. Men det beror på gästerna som kommer i kväll. Jag vill att våra gäster ska kunna njuta av lugnet här och inte bli störda av högljudda maskiner. Våra gäster brukar vara ute och kolla runt i omgivningarna under dagtid och då kan jag klippa även om det kan vara lite för varmt för en sådan syssla.

Att vara ensam och sköta bytena i gästvåningen ger mig dubbelt så mycket jobb. Tvättning och bäddning är normalt Christinas uppgift men nu måste jag även sköta den biten.
Jag såg en automatisk fönsterputsare men jag tror inte en sådan kan effektivisera städningen av gästvåningen. Men det är en smart grej som har sin funktion på rätt plats.


Jag har även fått vara barnmorska åt våra ägg. Det blev en rätt misslyckad kläckning. Av 14 ägg så kläcktes tre varav en var missbildad och dog. Två foster hade dött i äggen. Och resten hade inte utvecklat några foster. Men jag får försöka se fördelarna med att jag inte behöver bygga ett nytt hönshus.

Förra veckan hade vi våra forna grannar här. Då firade vi Susanna:s 60 årsdag. Det var ett väldigt kärt besök.
Christina åkte till Sverige samtidigt som Susanna:s familj. Jag åkte samtidigt hem till Grekland som våra forna grannar åkte hem till Christina och mig.
Det känns riktigt skönt att kunna bjuda Susanna med familj på boende här i vår gästvåning. Vi har så ofta utnyttjat deras gästfrihet i Varberg. Nu har Christina en sängplats några nätter granne med vårt hus vi bodde i i Varberg.  

Jag var också på besök i Sverige och träffade barn och barnbarn. Mina barnbarn är tre underbara flickor med helt olika karaktär. Jag fick tid att leka med dem ordentligt, det var så roligt. Ett fjärde barnbarn har tillkommit. Vide som jag inte träffat förut. Han var en riktigt cool grabb så länge jag inte spelade trumpet med vattenkannan.

Några dagar i Göteborg måste ingå i ett Sverigebesök. Då bor jag hos yngste sonen vid Kvilletorget. Vi har alltid så trevligt ihop och gillar att göra samma grejer.
Ett besök på Botaniska Trädgården är alltid ett måste när jag besöker Göteborg. Där händer så mycket spännande nu med nya planteringar och nya växthus. I växthusen är det mest nedmontering nu. Det är tveksamt om det står ett nytt växthus när jag kommer nästa gång. Men någon gång i den närmaste framtiden så händer det nog.

Jag har även syskon i Sverige och det är obligatoriskt att träffa dem. Jag lånade en sängplats av min syster Ann och hennes man Key. Där ägnar vi kvällarna åt att spela kort. Denna gång introducerade ett brädspel som heter hnefatafl. Det är ett mycket gammalt spel som finns i några olika varianter. Ingen vet nog exakt hur spelreglerna såg ut i historisk tid. Men nu finns det massor av olika regler. Och den variant jag provat är riktigt rolig.
Nu håller jag på att tillverka ett eget spel. Spelbrädet är strax färdigbroderat och det är dags att svarva spelpjäser.

Jag måste bara få klaga lite på kommunikationerna i Sverige. Som tur var bokade jag ett hotell i Malmö när jag kom. Då slapp jag komma hem till min syster mitt i natten. Dagen efter så tog jag tåget till Varberg trodde jag.  I Helsingborg blev jag hänvisad till en ersättningsbuss som tog mig in till varje station efter spåret till Varberg. Det tog en evig tid.
När jag skulle tillbaka till Köpenhamn så valde jag ett tidigt tåg för att kunna dra runt en tre fyra timmar och göra Malmö innan jag åkte vidare.  Naturligtvis var det ersättningsbuss mellan Göteborg och Mölndal. Ingen stans stod det var ersättningsbussarna gick ifrån så jag var tvången att gå till informationen och fråga. Väl vid busstationen så fanns det två elektroniska skyltar som hänvisade till ersättningsbussarna som skulle gå på avsatt tid. En buss kom bara 20 minuter för sent. Den blev omedelbart full. Jag väntade mig att en buss till skulle komma samtidigt. Men det gjorde det inte. Vi fick vänta närmare en och en halv timme på att nästa ersättningsbuss kom. På så vis missade jag två tågavgångar till Malmö. Hede jag vetat att det skulle bli så här så kunde jag satt mig på en spårvagn och varit i Mölndal på en kvart.
Nu blev det bara ett snabbt stopp i Malmö för en sen lunch. Men hem kom jag till slut på avsatt tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.