Det rättar till sig


Att flytta in i ett nybyggt hus betyder inte att allt är färdigt. Det finns alltid en del restpunkter som ska ordnas, och man kommer på vissa saker som man vill ändra eller komplettera. Så i onsdags kom ett gäng och fixade lite. I vårt kök önskade vi få två hyllplan på höjden. Och det var inga problem hyllplanen fanns redan men ett av fästena hade kommit bort i hanteringen.  Det var inte så långt borta för jag hittade det under vår köksö. Nu är hyllorna på plats och vi får plats med ännu fler glas och bunkar.


Den stora missen som gjorts var dörren till gästtoan. På ritningen var den ritad vänsterhängd inåtgående. Och det hade fungerat om dörrbladet varit fyra centimeter smalare. Men nu blev den inåtgående högerhängd. Och för att stänga dörren fick man krypa halvvägs in i duschen. Att den väldigt tunga dörren dessutom slog i toastolen var inte heller bra. Men vi löste det. (På bilden vår fantastiska byggmästare Panayotis som alltid är med och gör ett handtag – inte bara övervakar sina hantverkare…)


Snickaren fick vända hela karmen och göra dörren utåtgående. Det fungerar rätt bra. Man får visserligen gå runt dörren för att öppna den. Och det finns inget naturligt dörrstopp. Eftersom taket är sänkt i just den här delen funderar jag på att göra ett dörrstopp i olivträ att fästa i taket.
Pentryt är till för våra gäster. Det kommer att bli ett av Greklands mest välbestyckade. Men konkurrensen är inte speciellt hård.


I gästvåningen har vi dörrluckor med lås. Det är inte standard utan en specialinstallation. Men det blev inte så bra eftersom dörrluckan bara gick att öppna med nyckel. Det var väldigt stor risk för in- eller utelåsning. Nu har vi kompletterat dörren med ett handtag. På insidan var det ont om plats så det blev ett väldigt litet handtag.


En del saker kvarstår att rätta till. Som lilla gästsovrummets sänglampor. Efter en diskussion med byggmästaren så lovade han bila upp väggen och flytta kablarna uppåt.

Och en lämplig lampa ovanför gästrummets lilla hörnhandfat var omöjlig att hitta. Så lösningen blir en platsbyggd spegel med inbyggd belysning. Kommer den vara klar till vår första gäst kommer om 10 dagar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.