Coronastorm

När olivträden är extra grå så beror det på starka vindar som vänder bladens baksida uppåt. Här kommer vinden nästan alltid från bergen och drar ut över havet. Så att vara i trädgården är inte särskilt mysigt idag. Och utanför trädgården kan jag inte gå nu när coronaviruset härjar. Så jag får vackert stanna inne.

Foto: C Fryle

Så idag har jag återupptagit brödbakandet. Jag tror det var 37 år sedan jag bakade sist. Jag tog hjälp av ett recept i Nya Annas mat. Sidan 312 ”Ett fantastiskt bröd”. Det är en rätt så kladdig historia att baka detta bröd. Men det är det värt för det blir supergott.
Länk till receptet>>
http://www.annasmat.se/brod/det-fantastiska-brodet/

Foto: C Fryle

Här vill det till att inte sätta fingrarna i smeten, för då får man inte loss dem! Jag fördelade det med degskrapa och osthyvel. Sen lyfte jag det försiktigt till bakplåten.

Foto: C Fryle

Efter jäsning och gräddning har vi fått en vacker liten hög.

Foto: C Fryle

Det hör inte till vanligheterna att vi äter bröd till eftermiddagsfikat. Men idag gick det inte hålla sig. Med nybakt bröd och vår egen fantastisk goda olivolja blev det bättre än vilken bakelse som helst.

Eftersom vi nu har nybakt bröd så passade jag på att förbereda en middag som passar att ha bröd till. Så ikväll äter vi chili con carne!

1 reaktion på ”Coronastorm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.