Gästvåningen i Fryle House

När vi inte har familj och vänner på besök hyr vi ut gästvåningen en trappa upp i vårt grekiska hus.
I kalendern här intill kan du se när det är ledigt.
PRIS: Hela lägenheten (2 rum – 4 sängar).
Lågsäsong 15 oktober till 31 maj: 85€ per natt
Högsäsong 1 juni till 14 oktober: 100€ per natt
Kortaste hyrestid är 3 dagar.
Långtidsuthyrning: Om du bokar 2 veckor får du 10% rabatt.
Vid 3 veckor eller längre 20% rabatt.
Vid långtidsuthyrning sköter du själv städningen.
OBS! RÖKNING ÄR FÖRBJUDEN i lägenheten!!
På kartan:
Huset ligger HÄR i utkanten av byn Agios Nikolaos, Messinia, Peloponnesos.
Kontakt: Christina Fryle c.fryle@gmail.com

Lägenheten ligger på övervåningen i ett helt nytt, men traditionellt stenhus 100 meter från havet. Ni har hela den stora terrassen för er själva med matgrupp och solsängar. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över olivlundarna och havet. Delar av terrassen har ett skuggande bambutak som skydd när det blir för hett i solen.

Lägenheten har två rum. Det större rummet har en dubbelsäng bakom en låg trävägg. Här finns också ett bord med fyra stolar och ett välutrustat pentry. Det finns kylskåp med frysfack, en mikrovågsugn och spisplattor, men ingen ugn.

Det mindre sovrummet har en ”familjesäng” med loft. Den undre bädden är 120 cm bred, den övre 90 cm. Stegen upp är bekväm – mer som en trappa. Dörren till badrummet nås från den korta korridoren mellan de båda rummen.

Eftersom vi bor på bottenvåningen finns vi alltid till hands för att svara på frågor och föreslå de bästa ständerna, vandringslederna, cykelturerna, utflykterna, sevärdheterna och fotoplatserna. Vandring och fotografering hör till våra egna favoritsysselsättningar. Den vilda grekiska floran och trädgård är andra intressen.

Byn Agios Nikolaos ligger på bekvämt promenadavstånd från huset (750 m). Där finns flera kaféer och restauranger längs kajen i marinan. I byn finns också två matbutiker (öppna året om), apotek, charkuteri och ett par bankomater. På vägen från huset till byn passerar du den underbara badplatsen Gnospi (600 m). Om du fortsätter genom byn och vidare ytterligare en kilometer kommer du till den vackra barnvänliga stranden Pantazi som egentligen är två stränder som båda har varsin taverna.

Vårt hus ligger väldigt nära strandpromenaden som binder ihop vår by Agios Nikolaos med det större och lite ”turistigare” Stoupa 2,5 km norrut. Strandpromenaden är perfekt för både promenader och cykelturer. Cykel kan du hyra hos Mani By Bike, 2407m eller Mani Cars & Bicycles.

Ta sig hit:
Från Kalamata flygplats går det buss in till Kalamata en gång i halvtimmen. Från Kalamata går lokalbussen till Agios Nikolaos fyra gånger dagligen. Den tar drygt en timme. Tidtabell hittar du hos KTEL.
Avstånd:
Kalamata Airport – Fryle House 57 km.
Kalamata centrum – Fryle House 45 km.
Athen – Fryle House 283 km.
Athen – Elefthérios Venizélos Airport – Fryle House 312 km.
Du kan hyra bil på flygplatsen i Kalamata eller i vår grannby Stoupa.